LG представя серия водещи OLED телевизори на CES 2014

83876
LG представя серия водещи OLED телевизори на CES 2014

LG Electronics (LG) гордo представят най-широката серия OLED телевизори в света на Международното изложение за потребителска електроника (CES) в Лас Вегас между 7 и 10 януари 2014 година. По време на изложението посетителите на щанда на компанията ще имат възможност да видят най-големия ULTRA HD извит OLED телевизор (модел 77EC9800), както и различни модели 55- и 65-инчови OLED телевизори. Сред изложените модели ще присъстват елегантният GALLERY OLED телевизор (модел 55EA8800) и извития OLED TV (модел55EB9600) с неговия щадящ околната среда екологичен отпечатък.

„Всички изключителни OLED модели, които представяме на CES 2014, предлагат най-доброто качество на картината съчетано с прецизна модерна естетика”, споделя Ин-ки Лий, старши вицепрезидент и завеждащ дивизията за телевизия в поделението Home Entertainment на LG Electronics. „Като двигател на еволюцията на телевизията към следващото поколение LG ще продължи да използва своя технологичен и дизайнерски опит, за да представя впечатляващи OLED телевизори на пазара.”

Първият в света извит OLED телевизор вече и у нас

LG представи на българския пазар първия в света извит OLED телевизор. С появата си моделът 55EA980V бележи нова ера в телевизията не са...

Несравнимо качество на изображението

55-, 65- и 77-инчовите ULTRA HD извити OLED телевизори комбинират патентованата LG WRGB OLED технология и 4K Ultra HD резолюция на екрана (3840 x 2160 пиксела), за да създадат изцяло ново ниво на качество на картината и изключително зрително изживяване. Запълвайки зрителното поле на зрителите с прекрасни изображения с висок контраст, чувствителните извивки на екрана на модела 77EC9800 са подкрепени от красива стойка във формата на листо. Забележителният продукт на компанията – огромният 77-инчов модел е носител на престижната награда „Най-добра иновация за 2014 година” на CES Innovations Awards.

Температурата на цвета на всеки пиксел от огромния 77-инчов екран се контролира автоматично от технологията за цветово регулиране LG Color Refiner. Това води до превъзходна плътност и баланс на картината. Безкрайното съотношение на контраста се управлява умело от алгоритъма за висок динамичен обхват High Dynamic Range (HDR). Удивителният ULTRA HD извит OLED телевизор се гордее и с приковаващите погледа изображения на ULTRA CINEMA 3D. Благодарение на пасивната поляризираща технология (FPR) и на Ultra HD резолюцията, потребителите могат да се удивят от най-убедителните 3D ефекти, които някога са виждани на телевизионен екран, без да трябва да търпят разсейващото трептене или пресичане на картината.

За повече възможности за гледане на картина с висока резолюция моделът 77EC9800 е снабден с процесор Tru-ULTRA HD Engine Prо, който превъзхожда SD, HD или Full HD съперниците си със спиращо дъха близо 4K качество на картината. Резултатите са дори още повече неоспорими благодарение на възможностите за корекция на грешки на подсиления алгоритъм за супер резолюция, който предпазва от размазване на изображението в процеса при промяна на мащаба. Телевизорът използва и технология за запазване на изображението при движение (MEMC). Това прави движенията на екрана по-плавни, по-чисти и по-реалистични.

Потребителите ще оценят, че ULTRA HD извитите OLED телевизори на LG ще бъдат актуални и в бъдеще. Могат да излъчват едновременно сигнали в H.264 и HEVC H.265 формати на 30p или 60p. Удобният вграден декодер дава възможност за излъчване на Ultra HD съдържание от външни устройства, включени към HDMI, USB или LAN портовете на телевизора. Моделът 77EC9800 също така включва най-новата Smart TV платформа на LG, която позволява на потребителите да се наслаждават на зареждащо, просто и потребителски интуитивно преживяване.

LG ще покаже първия в света извит 105-инчов ULTRA HD телевизор на CES 2014

LG Electronics (LG) днес обяви, че ще покаже първия в света извит ULTRA HD телевизор с аспектно съотношение 21:9 (модел 105UB9) на межд...

Творчески концепции и продукти, печелещи награди

Красив на вид, скрит зад елегантната рамка на телевизора GALLERY OLED, високоговорителят Canvas Speaker е мощен 2.2 канал, 100W устройство, намиращо се в предната му част, гарантиращо превъзходно изживяване на потребителите, невъзможно с нито един друг OLED телевизор. Награден с CES 2014 Innovations Award, артистичният вдъхновяващ EA8800 е единственият, който може да превърне обикновена всекидневна в арт галерия. Уникалната му функция eGallery има множество режими, които могат да пресъздадат специфично настроение. Например, опцията Gallery Mode превръща телевизора в рамка за картини, показваща едни от най-известните в света произведения на изкуството, докато режимът Healing&Remembering Mode помага за създаването на топла и привлекателна обстановка чрез повдигащи настроението звуци и изображения.

Последният модел извит OLED телевизор на LG (55EB9600) е високо ефективен и щадящ околната среда. Показвайки ангажимента на компанията към отговорно производство, моделът е изработен от повече материали, подлежащи на рециклиране и от значително по-малко на брой части от предшественика си. Лек и енергоспестяващ, моделът 55EB9600 получи награда CES 2014 Innovations Award за своята екологичност и превъзходство в качеството на изработка.

Инвестиране в бъдещето на OLED

За да се подготви за предстоящото нарастване в търсенето на OLED телевизори в световен мащаб, LG създава производствени бази в много страни извън Корея. Компанията вече е завършила строежа на телевизионни заводи в Бразилия, Полша, Китай и Тайланд и е усъвършенствала съоръжения в Мексико, които от тази година започват производството на телевизори за северноамериканския пазар. Чрез създаването на подобна световна мрежа с широка гама на производство на OLED телевизори, LG рано заема водещо място в следващото поколение телевизионни технологии. Със стратегически бази, обслужващи местните и околните пазари, LG има за цел да намали разходите за износ и да увеличи конкурентоспособността на цените.

Джобно зарядно "захранва" телефона от разстояние

Най-малкото в света безжично зарядно устройство вече е факт. Моделът WCP-300 е дело на LG и беше официално представен на тазгодишното и...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии