Мъск обяви, че е купил Twitter: "За да помогна на човечеството"

2020
Мъск обяви, че е купил Twitter: "За да помогна на човечеството"
Снимка: Getty Images

Илон Мъск официално съобщи, че е завършил сделката за Twitter. Това се разбра от негова публикация в социалната мрежа от четвъртък следобед (българско време). Припомняме, че споразумението е на стойност 44 млрд. долара.

Тя идва ден след като милиардерът - изпълнителен директор на SpaceX и Tesla, посети централата на Twitter в Сан Франциско, както и ден преди делото за споразумението, заведено от акционерите заради сигналите от страна на Мъск, че ще се оттегли от сделката.

ВИДЕО: Мъск влезе в централата на Twitter, предстои ли сделка?

Илон Мъск публикува видео, на което се вижда как влиза в централата на Twitter в Сан Франциско и носи в ръцете си порцеланова мивка. Та...

В профила си в Twitter милиардерът написа, че е купил компанията не за да спечели повече пари, а за да опита да помогне "на човечеството".

Писмото му е адресирано към рекламодателите, към които искал да се обърне „лично“, за да сподели мотивите си за придобиването на Twitter. „Имаше много спекулации относно това защо съм закупил Twitter и какво мисля за рекламата. Повечето от тях бяха грешни“, пише той.

„Причината, поради която придобих Twitter, е, защото е важно за бъдещето на цивилизацията да има общ дигинален площад, където да се дебатира по здравословен начин широка гама от вярвания, без да се прибягва до насилие“, пише Мъск.

„В момента съществува огромна опасност, че социалните мрежи ще се разделят между крайнодясното и крайнолявото крило“, твърди той, а това „ще генерира повече омраза и ще раздели нашето общество“.

Twitter губи най-активните си потребители, сочи доклад

"Умира ли Twitter?" - над този въпрос размишляваше милиардерът Илон Мъск през април, пет дни преди да предложи да купи платформата. Сп...

„Ето защо купих Twitter. Не го направих поради това, че ще бъде лесно. Не го направих, за да спечеля повече пари. Направих го, за да помогна на човечеството, което обичам. И го правя със смирение, осъзнавайки, че провалът е много реална възможност, докато полагам най-добри усилия в преследването на тази цел“, добавя той.

Според него Twitter не може да стане мрежа, в която всеки ще казва каквото поиска, без да се изправя пред последици. Той казва, че ще има правила, които всички трябва да спазват.

„Също така вярвам, че рекламите, когато се правят по правилния начин, могат да донесат наслада, забавление и да ви информират; могат да ви покажат услуга или продукт, или пък медицинско лечение, което не сте знаели, че съществува, но е точно за вас. Затова е важно да покажем на потребителите на Twitter тези реклами, които ще са подходящи за техните нужди. Тези, които не са подходящи, са спам, но най-подходящите са истинско съдържание!“, пише милиардерът.

Той описва социалната мрежа като такава, която се стреми да бъде най-уважаваната платформа за реклама в света. „Нека построим нещо необикновено заедно“, завършва посланието на Илон Мъск.

Изпълнителният директор на Tesla и SpaceX имаше краен срок до петък, 28 октомври, да завърши сделката на стойност 44 млрд. долара, с която да поеме контрол над Twitter. Той обяви намеренията си преди няколко месеца, но имаше редица обрати и опити на Мъск да се откаже. В крайна сметка се съгласи да продължи към завършване на споразумението само седмици преди да влезе в съда.

Мъск няма да изключи Starlink за Украйна дори ако Пентагонът откаже да плаща

Главният изпълнителен директор на SpaceX Илон Мъск заяви, че е казал на украинския вицепремиер Михайло Федоров, че компанията му няма д...

Припомняме, че през септември акционерите в Twitter гласуваха за одобряване на сделката с Мъск, който се беше отметнал от първоначалното си намерение за споразумението. Решението беше взето в разговор с инвеститорите и означаваше, че те ще опитат да принудят милиардера да купи компанията по съдебен път.

Милиардерът твърди отдавна, че социалната мрежа се нуждае от ключови промени. Съобщава се също, че той обмисля да ореже сериозно работните места на много служители. Първоначално Мъск твърдеше, че ще отстрани спам-акаунтите от мрежата и ще я съхрани като място за „свободно слово“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии