Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Остават 10 дни за кандидатстване в конкурса “Български награди за уеб”

22 май 2014, 17:46 часа • 89471 прочитания

Надпреварата в шестото издание на конкурса "Български награди за уеб" ще набира участници до 00:00 ч. на 2 юни. Платформата за регистрации е отворена за разработчици на уеб приложения, всички уеб, дигитални рекламни агенции и други фирми от бранша.

Конкурсът, който се организира от Българската уеб асоциация, е с изцяло променена визия, а фокусът е върху новите тенденции в сферата на уеб дизайна, уеб маркетинга и уеб бизнеса. С над 1000 оценени проекта, през последните години “Български награди за уеб” се наложи като най-значимия конкурс, който отличава постиженията в сферата на интернет технологиите у нас.

През последните години българският уеб бранш израстна много по отношение на качеството на проектите в него и конкурсът Български награди за уеб се наложи като основен маркер за тази позитивна тенденция. Развитието на сектора ни радва, но и ни задължава да повишаваме непрекъснато нивото на самия конкурс. Затова през тази година уеб общността ще види един изцяло нов формат на наградите, който отразява по-добре новите тенденции в сектора, както от технологично, така и от бизнес естество“ - заяви Борислава Христова, председател на Управителния съвет на Българска Уеб Асоциация.

Сред новостите на тазгодишното издание ще бъде и журито на конкурса, което ще включва някои от най-популярните и най-висококвалифицирани специалисти от сегментите уеб дизайн, програмиране, уеб маркетинг, бизнес развитие, ползваемост, разработката на уеб приложения, оптимизация за търсачки (SEO) и съдържание. Журито ще е в намален състав, но затова пък ще включва истински „звезди“ от интернет сектора в България. Регламентът и методите за оценяване на проектите също са променени.

Финалистите в различните категории на конкурса ще бъдат обявени на 6 юни, а защитата на техните проекти пред членовете на журито ще се проведе на 9 и 10 юни, когато ще бъдат излъчени и победителите в тазгодишното издание на “Български награди за уеб”. Официалната церемония по награждаването ще се проведе на 12 юни.

Всички желаещи могат да регистрират своите уеб проекти за участие на адрес www.webawards.bg.

Конкурсът „Български награди за уеб 2014“ се провежда подкрепата на:
Официален спонсор - СуперХостинг.бг
Основни медийни партньори: NetInfo Company, VBox7.com
Медийни партньори: Vesti, Novanews, Dariknews, DarikFinance, Actualno.com, Капитал, Дневник, Investor, Кабината, Expert.bg, NewTrend, SocialEvo, eTimes.bg ,BGreklama.bg.
Партньори: Бетахаус
Асоциация Телекомуникации, Българска асоциация на рекламодателите, БАСКОМ, Фондация БГ Сайт, ESI Center Eastern Europe, IABulgaria, ИКТ Клъстер, Национален съвет по саморегулация в рекламата, Българска асоциация на комуникационните агенции.

Славея Йорданова
Славея Йорданова Отговорен редактор
Новините днес