Actualno loader
X
 
 
 

Потребителите не ползват над 30% от софтуера на компютрите

1311 0
photo of Потребителите не ползват над 30% от софтуера на компютрите
Снимка: БГНЕС

Още по темата

Цифровият „боклук“ е истинско бедствие за информацията, съхранявана в компютри и други електронни устройства като смартфони и таблети. Немарливото отношението на потребителите към съдържанието и приложенията прави данните силно уязвими на киберзаплахите, съобщава TechNews.

Изследване на Лаборатория Касперски показва, че контролът над съдържанието в устройствата е задължение, което потребителите често не спазват. Само половината от тях регулярно преглеждат съдържанието на своите компютри и таблети, докато при смартфоните това правят 63% от потребителите.

Компютри и медицина са най-желаните специалности сред чужденците у нас

По-високият процент при смартфоните се обяснява с това, че тези устройства имат по-малко памет, отколкото компютрите и таблетите. Фактически, 35% от потребителите изтриват приложения на смартфоните си, заради недостиг на памет, докато само 13% от потребителите на РС правят същото.

Една четвърт от потребителите не помнят кога за последен път са изтривали приложения от компютъра си, в сравнение с 12% при смартфоните. Това води до ситуация, при която една трета от приложенията на РС-то са абсолютно излишни – те никога не се използват, но заемат място на твърдия диск и потенциално могат да работят във фонов режим, излагайки на риск незащитената информация.

Изследването установява също, че потребителите се отнасят по различен начин към своите устройства. 65% обновяват приложенията на смартфоните си веднага след тяхното стартиране, което обезпечава и сигурността. В същото време само 42% от потребителите на таблети и 48% от потребителите на компютри обновяват приложенията веднага щом е възможно.

Министерството на отбраната дава милиони за слаби компютри

В резултат на подобно поведение, потребителите рискуват да си създадат множество проблеми с натрупан цифров боклук на своите устройства, особено на компютрите. Статистиката показва, че половината потребители се сблъскват по-често с проблеми на своите РС-та, отколкото на смартфоните си (28% срещу 17%).

Редактор:

Етикети:

0 Коментара

Кафене

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Ованес Торосян - успехът му е присъщ

Той е един от най-сниманите актьори в новото българско кино....