Преводач от котешки на човешки език в действие (ВИДЕО)

25333
Преводач от котешки на човешки език в действие (ВИДЕО)

Американската Temptations Lab е разработила 3D печатани нашийници, които позволяват да се "превеждат" звуците, издавани от котките, на английски език.

Съдейки по демонстрационните видеа, устройството не е способно реално да превежда мяукането, но позволява да се изберат няколко различни гласа, с които ще "говори" любимецът.

Приложението за смартфон съдържа база от съответни звуци, издавани от котките, с различни фрази на английски език, при това потребителят може да избира от няколко различни гласа.

На сайта на разработчиците отсъства информация за контакт, а също и възможност да се поръча устройство или да се прочете подробно за нашийника.

Съдейки по посочената информация в Youtube, нашийникът преводач очевидно е създаден в рамките на рекламна кампания на производителите на котешката храна Temptations.

Мъркането на котките е като лечение с ултразвук

На всеки човек, който е отглеждал котки в дома си или симпатизира на тези животни, му се е слувало те да лягат до вас, ако се чувствате...

Въпреки че учени ни обещаха след пет години да започнат да превеждат от котешки на човешки език, в момента не съществуват достоверни изследвания, които да ни предават значението на маукането. Съществуват обаче развлекателни приложения, които използват база от различни котешки звуци, за да създават илюзия за превод.

По-рано компанията Pedigree представи жилетка, която позволява на кучетата да споделят във Facebook снимки, които са им харесали. Когато кучето маха с опашка, акселерометър подава сигнал на камерата, вградена в жилетката, и камерата прави снимка. След това тази снимка автоматично се качва в личния профил на животното в социалната мрежа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии