При блокиране на рекламите в браузъра ви, без Yahoo поща

8339
При блокиране на рекламите в браузъра ви, без Yahoo поща
Снимка: Getty Images

Компанията Yahoo потвърди, че е ограничила достъпа до електронните им пощи на тези свои потребители, които ползват ad-block софтуер в браузърите си, съобщава Би Би Си. Допълнителните програми се използват, за да блокират рекламно съдържание.

Някои потребители в САЩ алармираха по-рано, че услугата Yahoo Mail ги принуждава да изключат ограничението на реклами, за да влязат в пощите си.

От Yahoo заявиха, че изпробват „ново продуктово изживяване” в САЩ. Компанията разчита на приходите от рекламно съдържание в пощенската си услуга, която иначе е безплатна, пише БГНЕС.

Членове в интернет форум, който промотира ad-blocking, вече са намерили начин да заобикалят ограничението.

Блокирането на рекламно съдържание предизвиква противоречиви реакции на големите компютърни компании. През септември Apple обнови мобилната си операционна система iOS, така че тя да позволява инсталацията на ad-block приложения, въпреки че от самата компания слагат реклами в програмите.

Google от своя страна представи платен абонамент за мрежата за видеосподеляне YouTube, който позволява на потребителите да премахват рекламните съобщения от клиповете.

Защитниците на ad-block-инга заявяват, че премахването на рекламите увеличава живота на батериите на мобилни устройства и намалява нежеланото задръстване на паметта с информация. Приложенията предотвратяват и шпионирането на потребители с комерсиална цел, нежелания спам, както и заразяването със зловреден malware софтуер.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии