Разгъ(р)ни потенциала си

5797
Разгъ(р)ни потенциала си
Снимка: Actualno.com

Когато имаме нужда от качество и прецизност обикновено се обръщаме към най-добрите професионалисти в дадена сфера. Поради това няма нищо чудно да открием в офиса на един успял интериорен архитект, устройство, съответстващо на високите стандарти на професията. Така както креативността е от особено значение за добрия архитект, същото качество седи в основата на успеха на серията Yoga на Lenovo.

Lenovo Yoga Tab 11 е таблет, който отговаря на изискванията както на професионалистите, така и на потребителите търсещи развлечение. Новият продукт, на най-големия производител на компютри в света, се позиционира като станция за забавление, която много бързо може да се окаже добър помощник в работния процес.

Дизайн

Таблетът Lenovo Yoga Tab 11 разполага с компактни размери с дебелина на корпуса от 7.7/8.3 милиметра и теглото от 655 грама. Стилно текстилно покритие в задната част прави допира до устройството приятен, като същевременно придава делови стил. В страничната част на корпуса са разположени USB-C порт, бутон за включване, бутони за управление на силата на звука, както и четец за MicroSD карта. Селфи камерата се намира в централната част над дисплея, докато задната камера се намира в горната дясна част на гърба на устройството.

 

Таблетът нямаше да бъде от популярната серия Yoga, ако не разполага с интересна функция за разгъване. Този път функцията представлява стойка от неръждаема стомана в долната част на устройството. Тя позволява таблетът да бъде поставен пред вас под точния за нуждите ъгъл - било то за водене на видео разговор, гледане на мултимедия или работа. Стойката позволява Yoga Tab 11 да бъде окачен на стена или нещо друго. Освен това, стойката позволява добър захват, ако се наложи таблетът да бъде използван в движение.

 

Lenovo Yoga Tab 11 предлага и опция за специална писалка Lenovo Precision Pen 2. Благодарение на високата чувствителност на натиск и разпознаването на наклона, можете да скицирате или рисувате, така както бихте го правили с класически молив.

Дисплей

Дисплеят с диагонал от 11 инча предлага 2K резолюция (2000 x 1200), Dolby Vision поддръжка и 60Hz честота на опресняване. Освен добрите характеристики за гледане на филми, игри и четене, дисплеят разполага с TÜV Rheinland сертификат за грижа за очите. Това става възможно чрез ниските нива на синя светлина, излъчвана от екрана.

 

По този начин забавлението и работата с Yoga Tab 11 щади зрението - нещо особено важно, когато говорим за подобни устройства и приложението им в работния процес и свободното време.

Хардуер

Yoga Tab 11 разполага с чипсет MediaTek Helio G90T, оборудван с осемядрен процесор с честото до 2.05 GHz, както и с до 8GB LPDDR4 RAM и до 256GB памет за файлове. Благодарение на слота за MicroSD, паметта може да бъде разширена допълнително. Благодарение на приличната си производителност таблетът може да бъде използван както за игра на видео игри, макар не винаги на максимални графични настройки, така и за работа, като четене на документи, чертежи или търсене на информация в интернет.

 

Устройството изпъква с качествения си звук, благодарение на четирите си JBL високоговорителя и технологията Dolby Atmos, достъпна чрез Lenovo Premium Audio Solution. Таблетът разполага с два микрофона с ниско-енергиен DSP за разпознаване на глас с широк обхват. Безжичната свързаност е двубандова WiFi Ac, Wifi Direct, Bluetooth 5, както и възможност за LTE свързаност, вървяща с GPS.

 

Задната и камера на Yoga Tab 11 е 8MP с авто фокус. Селфи камерата също е 8MP, но с фиксиран фокус и наличието на сензор ToF. Всичко това, в комбинация със стоманената стойка, широкият 99 -градусов ъгъл на зрителното поле и функция за приглушаване на фоновия шум, прави таблета особено удобен при видео разговори.

Батерия

Батерията на Lenovo Yoga Tab 11 има капацитет от 7500 mAh, като върви с технология за бързо зареждане MediaTek Power Delivery 2.0 с мощност до 20 W. Батерията предлага до 15 часа възпроизвеждане на видео. Тази цифра трябва да се приема за приблизителна, тъй като производителността на батерията зависи от много фактори, включително условия на работа, яркост на екрана, настройките за управление на захранването и прочее.

 

Така или иначе, батерията предлага свобода на действие, а технологията за бързо зареждане гарантира гъвкавост, която е особено нужда когато говорим за устройство, което може да бъде използвано навън, по време на делови срещи или в други случаи, изискващи мобилност.

Софтуер

Lenovo Yoga Tab 11 е снабден с операционната система Android 11. За разлика от стандартната версия на операционната система, тази използвана за устройството предлага няколко подобрения. Така например, с плъзгане на дясно на екрана, вместо Google Feed се визуализира Entertainment Space, където получавате моментален достъп до всички приложения свързани с развлечения като гледане на филми и други. Таблетът върви с множество включени приложения - от Amazon Music и Google Assistant до Netflix и YouTube.

 

 

Специално внимание заслужава приложението Google Kids Space, което е предназначено конкретно за деца. Чрез него може да бъде гарантирано безопасно пространство за децата, които използват таблета. Приложението работи с профила в Google на вашето дете и предлага специализирано съдържание за потребители в детска възраст. Освен това приложението може да бъде контролирано от родителите чрез Family Link, което дава допълнителна превенция.

 

Lenovo Yoga Tab 11 предлага комбинация от добра производителност и качествена картина, която съответства на класа на устройството. Благодарение на стоманената стойка, четирите говорителя, двата микрофона и камерата с ToF сензор, таблетът се превръща в мобилна система за комуникация и мултимедия, която може да бъде полезна, както за професионалистите в ежедневната им работа, така и за всички членове на домакинството, от най-малките до най-големите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com