X
 
 

САЩ тестват бойни лазери, ще се пазят от крилати ракети

6689 2
САЩ тестват бойни лазери, ще се пазят от крилати ракети
Снимка: US Navy
Пентагонът възнамерява да проведе мащабни изпитания на бойни лазери, пише руският вестник "Независимая газета", цитиран от Агенция "Фокус".

От американското военно ведомство заявили, че американските ВВС и ВМС ще могат да получат 300-киловатово лазерно оръжие, способно да сваля крилати ракети.

САЩ инсталират първи боен лазер на корабът USS Portland (ВИДЕО)

Съединените щати възнамеряват да инсталират първата бойна лазерна система на кораб на ВМС в близко бъдеще, съобщава порталът Drive. Спо...

Томас Кар от дирекция "Развитие на енергийните оръжия" на Министерството на отбраната заявил, че е планирано да се тестват този тип военни лазери и да се провери способността им да унищожават крилати ракети, съобщава Breaking Defense.

В момента Пентагонът води преговори с няколко компании за създаването на прототипи на мощни лазерни оръжия. Тестване на лазери с мощност 300 кВт трябва да се извърши през 2023 г., а на лазери с мощност 500 кВт през 2024 г. Ако тестовете се окажат успешни, Пентагонът ще нареди разработването на боен лазер с мощност 1 мегават (МВт).

Съществуващите военни самолети, кораби и колесни и верижни машини по-рано не са били проектирани да използват оръжия, които абсорбират стотици киловати енергия. "Ще го поправим. И няма да бъдем спрени от факта, че за всеки кораб, самолет и наземно превозно средство ще се изисква индивидуално решение", казва Кар.

САЩ вече са разработили лазерна система, съвместно с оръжейните компании Boeing, Lockheed Martin и Northrop Grumman, способна да произвежда много тесен, добре фокусиран лъч с мощност 1 МВт. Самолет, разработен на базата на Boeing 747-400F, е избран за носител на този анти-балистичен химически лазер ABL (Airborne Laser).

Boeing изпита лазер за унищожаване на летателни апарати

Американският концерн Boeing продължава изпитанията на мобилна лазерна инсталация, предназначена за унищожаване на летателни апарати. ...

Наскоро обаче проектът беше преустановен. Пентагонът смяташе лазерното устройство и неговия носител за твърде големи, за да бъдат използвани в системата за противоракетна отбрана.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Октомври 1 Октомври преди 1 месец Профил на трол?
    Сащ ПОСЯХА МНОГО ВЕТРОВЕ И ЩЕ ЖЪНАТ ТОРНАДО. И това никакви крилати ракети няма да ги предпазят. Личното ми желание е ТОРНАДОТО да бъде поне с 2 степени над последната. Сърдечни поздрави за всички подривни клетки в Сащ . Рушете Сащ от вътре безмилостно и безкомпромисно.
  • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
    На червените политически подчертавам хлапета все САЩ им е виновен.
    : 0 !
5-те зодии с ново гадже през февруари
5-те зодии с ново гадже през февруари

Вторият месец от 2020 вече настъпва, а с него и дългоочакваният шанс за намиране на сериозна половинка за някои от зодиакалните знаци. Всички знаем,...

Последно в Актуално