X
 
 

Система за лицево разпознаване смята всеки пети конгресмен в Калифорния за престъпник

1575 1
photo of Система за лицево разпознаване смята всеки пети конгресмен в Калифорния за престъпник
Снимка: Pixabay
Система за лицево разпознаване, която трябвало да помага на полицията в Калифорния, работела така, че посочила един от всеки петима конгресмени в щата за престъпник, предаде БГНЕС.

Несъвършенствата на системата били демонстрирани от Американския съюз за граждански свободи, който направил показно в местния парламент защо не трябва да въвеждат изкуствения интелект.

Хората по-трудно различават лицата на представители на други етноси

Защо ни е трудно да различаваме лицата на представителите на други етнически групи и раси? Американските учени анализираха сканирани из...

Подобен експеримент бил направен и със снимки на конгресмени от Конгреса във Вашингтон, като системата отново погрешно посочила 28 от конгресмените като престъпници от базата данни на калифорнийската полиция. Калифорнийски конгресмени посочват тези резултати като причина да не бъде въвеждан софтуера в камерите, които патрулните полицаи носят на гърдите си по време на работа.

На федерално ниво не беше въведена регулация на употребата на подобен изкуствен интелект, което остави щатските парламенти да се грижат за решаването на въпроса.

Ню Хемпшир и Орегон вече забраниха употребата на системи за лицево разпознаване от полицаи, поради нейната ненадеждност.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
8 признака, че мъжът отдавна НЕ е правил секс

Харесвате си готиния колега от съседния отдел. Той е симпатичен, млад и със сигурност финансово по-добре от вас. Въпреки това, има някои слухове,...