След месец казваме сбогом на Winamp

113691
След месец казваме сбогом на Winamp

Един от знаковите музикални софтуерни продукти отива в музея. След цели 15 години на активно ползване, дигиталният аудио плейър Winamp няма да може да бъде свален от официалната страница на продукта.

Според съобщението всякакво сваляне на Winamp ще бъде прекратено след 20 декември тази година. Това включва и Winamp.com и свързаните с нея услуги, пише Агенция "Фокус".

Мая Видал за протестите: Важно е да се борите за това, в което вярвате

Мая Видал е композитор, музикант, мултиинструменталист и визуален артист, възхваляван от световната критика още с излизането на дебютни...

В края на 90-те и началото на 2000 година Winamp беше най-разпространената услуга за слушане на музика и радио. Тя изгуби популярността си, след като продукти като iTune и Windows Media Player влязоха в мрежата.

Winamp беше разработена от бившите студенти на Университета в Юта Джъстин Франкел и Дмитри Болдирев и стартира през 1997 година. Тя бързо спечели популярност наред с увеличаващото се споделяне на МР3 файлове. Компанията AOL закупи фирмата на Франкел за 80 милиона долара през 1999 година.

През 2007 година, когато Winamp отбеляза 10-тата си годишнина, повечето хора вече се бяха насочили към по-модерни дигитални продукти за музика.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии