СофтУни - първи стъпки към Европа

60918
СофтУни - първи стъпки към Европа

На 9 януари в СофтУни се проведе първото представяне на чуждестранен партньор на Софтуерния университет – немската компания ProLeiT. Wolfgang Ebster – изпълнителен директор, и Josef Buchsteiner – технически директор на компанията, изнесоха подробна презентация пред студентите. Освен че изясниха естеството на работа на компанията – разработка на системи за автоматизация и управление на производствени процеси, двамата германци обявиха и стажантските места, които ProLeiT предлага. Няколко от най-добрите студенти в Софтуерния университет ще имат възможността за шестмесечен стаж. Избраните ще получават заплата, а отделно ще бъдат покрити и разходите им за транспорт и квартира.

Като държава с една от най-добре развитите икономики в света и изявена насоченост към IT сектора, Германия е перфектното място за стартиране кариерата на един млад софтуерен специалист. А град Нюрнберг – център на метрополитен регион със стотици хиляди компании и десетки университети, определено е добро място за целта. На по-малко от половин час от Нюрнберг се намира град Херцогенаурах, където е разположено и настоящето седалище на ProLeiT.

До 23 февруари можете да се запишете в Софтуерния университет на Светлин Наков и Христо Тенчев

От 28 януари започна първото кандидатстване в Софтуерния университет (СофтУни), което се осъществява от неговия уеб сайт. Срокът за зап...

След кратко представяне на нюрнберските забележителности, фестивали и национални паркове, Wolfgang Ebster се насочи и към „малкия град със световните играчи“ – Херцогенаурах. С въведение за местните компании гиганти: Schaeffler Gruppe, adidas и PUMA, германецът постепенно премина и към същността на визитата си – ProLeiT.

Компанията е основана през октомври 1986 г. от самия Wolfgang Ebster и неговия партньор Manfred Czepl. ProLeiT се занимава с автоматизацията на производствения процес основно в хранително-вкусовия, фармацевтичния и козметичния сектор. Едно от най-големите ProLeiT постижения е фактът, че на компанията e възложена приблизително една пета от световното производство на бира. Само се замислете, всяка пета бира, която изпивате, вероятно е преминала през софтуер на немската фирма.

Когато презентацията приключи, студентите имаха възможността да зададат своите въпроси. От отговорите научиха, че проектите, които кандидат-стажантите биха получили, ще бъдат индивидуални и съобразени с ориентацията на бъдещите софтуерни специалисти. А освен отличното познаване на езиците за програмиране, би им помогнало и владеенето на немски език.

Основателите на СофтУни – Светлин Наков и Христо Тенчев, изказаха своите благодарности към немските си партньори за полезното съдействие и за личното посещение. Също така обещаха на студентите скорошно усъвършенстване на процеса по кандидатстване за стажове към българските и други чуждестранни университетски партньори.

Откриват Софтуерния университет на 16 февруари

Първият в България университет за практическо обучение на софтуерни инженери ще бъде открит официално на 16 февруари 2014 г. Софтуерн...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии