Тествахме мрежеста система Mercusys Halo H50G и открихме идеалното устройство за покритие на целия дом

17308
Тествахме мрежеста система Mercusys Halo H50G и открихме идеалното устройство за покритие на целия дом
Снимка: Mercusys

През последните години технологиите все повече присъстват в живота ни и всеки непрекъснато се опитва да се приспособи към нов начин на живот, на учене и работа. Тъй като всички сменяме дейностите си, за да паснат на нашето домашно пространство, едно нещо стана ясно: добрата връзка е задължителна за модерния начин на живот. Ето защо всички се нуждаем от продукти, които поддържат този стил на живот и се вписват безпроблемно в домовете ни и правят всичко по-лесно.

Един от тези продукти е и мрежовата система Mercusys H50G – продукт, който тествахме и искаме да ви разкажем повече за устройството, защото определено улеснява живота ни. Продуктът е първата Gigabit мрежова система на Mercusys – мрежова марка, която е специализирана в предоставянето на основни мрежови устройства и аксесоари, за да предложи отличен достъп до Интернет за възможно най-много хора. Останете с нас и вижте как успяхме да интегрираме Halo H50G и какво мислим за него.

Изчистен и елегантен дизайн


Това, което ни хареса от пръв поглед, е дизайнът на продукта. Системата се предлага с три устройства, всяко от които има формата на квадрат, с всички портове на гърба. Материалът е пластмаса, но все пак се усеща приятно, почти първокласно, благодарение на внимателното покритие на антените. Всеки от тях има логото на Mercusys от горната страна и изглеждат така, сякаш биха могли да се впишат във всяка среда – от индустриално изглеждащо пространство до бохемски дом.

Конфигуриране за секунди – чрез специално приложение


Когато става въпрос за мрежови устройства, всички знаем, че важен аспект е и конфигурацията. Независимо дали става въпрос за рутер, мрежова система или комутатор, всички ние искаме да преминем през тази стъпка възможно най-бързо и възможно най-лесно. И едно от най-добрите неща, които съвременната технология предлага, е използването на приложения за конфигуриране на устройства. Наскоро Mercusys пусна и първото си мобилно приложение – което ви позволява да управлявате и персонализирате вашата домашна Wi-Fi Mesh мрежа.

Така че дори и да нямате задълбочени технически познания, просто трябва да следвате стъпките на екрана, генерирани от приложението Mercusys, за да преминете през целия процес на инсталиране и конфигуриране на оборудването само за няколко минути. Освен това, с помощта на приложението те могат да управляват времето, прекарано онлайн от децата, QoS (Качество на услугата), мрежи за гости (Guest Network), месечни отчети, сигнали за нови свързани устройства и много други.

Както и да е, използвахме приложението и Halo H50G беше готов за използване за броени минути.

Силна връзка, стрийминг, видео разговори и други – във всеки ъгъл на стаята, за до 100 устройства


Преминавайки към реалното използване на продукта – истински проблем, който Mercusys Halo H50G решава, е нестабилната връзка. Тъй като работи като унифицирана система със скорости на Wi-Fi до 1,9 Gbps, тя гарантира силен сигнал във всеки ъгъл на дома, като по този начин осигурява стабилно и много бързо изживяване, независимо от дейността.

Независимо дали говорим за филми, онлайн игри или продукти за интелигентен дом у дома, потребителите не трябва да се притесняват за Wi-Fi връзката. За това, Halo H50G е специално проектиран за трите отделни устройства AC1900, за да осигури покритие до 557 кв.м. – което вярваме, че е страхотно покритие, за да задоволи множество видове мрежови нужди.

Това, което считаме за интересно, е фактът, че с Halo H50G потребителите не трябва да прекъсват дейността, за да сменят мрежата или да рестартират рутера. Просто минаваме от една стая в друга без никакви грижи. И за да подкрепим това изживяване, забелязахме, че мрежовата система има някои специални функции, които са полезни за съвременния потребител.

Например, добавени са AP Steering, Band Steering и APS (Adaptive Path Selection), които автоматично избират най-добрата връзка за устройствата на потребителите, така че Wi-Fi мрежата да работи с най-добрия си капацитет. И ако пакетът с 3 устройства не е достатъчен, потребителите могат по всяко време да добавят едни или повече устройства Halo за разширена мрежа.

Успяхме да свържем цялото си оборудване към мрежовата система и изживяването беше приятно, без никакви прекъсвания. Вярно е, че не достигнахме горния брой от 100 устройства, но имахме доста и сме сигурни, че Halo H50G може да достави за още повече оборудване и по-взискателни устройства.

Това е така, защото всяко устройство от Wi-Fi мрежовата система H50G предлага много бързи двулентови връзки с комбинирани скорости до 1,9 Gbps. С 6 едновременни потока данни, Halo H50G може да осигури устройства с повече честотна лента, така че потребителите да могат да се насладят на най-бързите скорости за стрийминг, игри или изтегляне на съдържание. Също така се предлага с три Gigabit порта за всяко устройство Halo, за изключително бързи кабелни връзки, с Beamforming Technology - която открива устройства, дори ако са отдалечени, и автоматично концентрира безжичния сигнал към тях, правейки връзката по-стабилна. Освен това, мрежовата система поддържа режим 2 в 1 – режим на рутер и режим на точка за достъп, за различни сценарии на използване.

И накрая, струва си да се спомене, че ако имате нужда от някакъв вид помощ при използването на Halo H50G, можете да получите достъп до техническа поддръжка и помощ на английски от технически специалисти на Mercusys – което винаги е плюс.

Заключение:

Добри точки

Стабилна и силна връзка

Лесна конфигурация и управление

Разширено покритие

Хубав дизайн

Страхотно съотношение цена/качество

Лоши точки:

Малко нестабилно прилягане върху някои повърхности

Кабелът на зарядното устройство е малко къс

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com