X
 
 

Twitter с нови мерки за борба с фалшивите и опасни новини

581 0
Twitter с нови мерки за борба с фалшивите и опасни новини
Снимка: iStock/Guliver
Микроблог мрежата Twitter поведе нова борба с цел ограничение на манипулираното съдържание, предаде БГНЕС.

Twitter обяви новия си план за ограничаване на разпространението на манипулирано съдържание, включващо "deepfake" видеоклипове като част от борбата с дезинформацията, която може да доведе до насилие или други вреди.

Twitter подозира Иран за пробив в системата си

След като експерт по сигурността в интернет алармира Twitter за недостатъци в защитата им, компанията обяви, че са били атакувани от ха...

Twitter, който заедно с други социални медии се бори да отговори на опасенията относно възможностите за дезинформация, заяви, че новата му политика предвижда комбинация от предупредителни "етикети" за туитове, включващи манипулирани изображения, видеоклипове или премахване на туитове.

Политиката беше обявена, след като платформата поиска миналата година мнения на експерти за начините за намаляване на "синтетичните и манипулирани медии", които биха могли да заблудят хората по време на предизборни кампании или да провокират насилие или физически вреди.

Actualno.com

Етикети:

Естествени камъни според зодията
Естествени камъни според зодията

В много култури се смята, че природният камък притежава сила и необяснима енергия. Приема се, че всеки представител на Зодиака има собствен камък...

Последно в Актуално