Uber тества нова услуга за шофьори и пътници в една посока

6759
Uber тества нова услуга за шофьори и пътници в една посока
Снимка: Getty Images/Guliver

В момента основното внимание на услугата на Uber е насочено към пътниците. Те имат свободата да избират шофьори и конкретна дестинация, до която искат да стигнат. Сега Uber тества услуга, която дава подобни предимства и на самите шофьори, съобщава блогът TechCrunch.

Услугата се казва Going My Way? и позволява на шофьорите да указват в приложението конкретната дестинация, към която се насочват и да избират потребители, които са в същата посока. За момента услугата се тества в района на Сан Франциско, като нейната идея е да увеличи клиентите на шофьорите, които сега често пътуват доста сами, докато се върнат обратно до района, в който предпочитат да работят.

Канбера легализира Uber

Столицата на Австралия Канбера днес стана първият град в страната, който легализира услугата за споделени пътувания Uber, въпреки ожест...

В случая Uber се присъединява късно към конкурентите си, които предлагат подобна услуга от доста време, отбелязва изданието. Going My Way? обаче ще може да се използва максимум два пъти на ден от един шофьор. Това я прави подходяща най-вече за хора, които пътуват дълго от и до работното си място например и искат да поделят разходите си, предаде КРОСС.

Uber също потвърждава разработката. Компанията изтъква, че тя ще е подходяща за хора, които от време на време използват платформата като шофьори и ще намали отклоняването от маршрутите. По пътя до дестинацията могат да се взимат и повече хора, които да се качват и слизат на различни места стига да са в основната посока на пътуване на шофьора. За сега услугата ще се предлага само в Силициевата долина, но плановете са постепенно да бъде пусната за всички шофьори на Uber по света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии