Virgin Galactic: космически лайнер за всеки желаещ (ВИДЕО)

2159
Virgin Galactic: космически лайнер за всеки желаещ (ВИДЕО)

През 2016 година много по-лесно можем да си представим космически авиолайнери с най-обикновени пътници, отколкото преди 10 години.

Отново появилата се на хоризонта компания Virgin Galactic на Ричард Брансън представя бъдещето, в което пътешествието в Космоса ще стане почти всекидневие.

Изпитанието на суборбиталния кораб от Virgin Galactic през 2014 година се оказа неуспешно. Корабът SpaceShipTwo катастрофира в пустинята Мохаве, вторият пилот Майкъл Олсбъри загина, а пилотът Питър Сийболд беше ранен тежко.

Оттогава компанията, по собствените ѝ твърдения, е усъвършенствала техниката, за да избегне такива трагедии в бъдеще.

Дъщерята на Ричард Брансън ражда в Космоса?

Ричард Брансън - предприемач, авантюрист, любител на рисковете, а от скоро и бъдещ дядо. Най-голямото дете на Брансън - дъщеря му Холи...

Сега, след неотдавнашните успехи на SpaceX и Blue Origin, компанията на Ричард Брансън с нови сили се е захванала за работа, представяйки бъдещето на космическите пътешествия през призмата на своето виждане, и се готви за нови изпитания.

Virgin Galactic, която демонстрира дизайна на новия космически кораб през февруари, сега представя програма, която ще бъде способна да достави спътници на орбита на минимална цена, а също така ще предостави на обикновените хора възможността да пътуват в Космоса, за което става ясно във видеото по-долу.

Основният акцент на компанията е космическите пътешествия да станат безопасни и достъпни за всички. Доколко е постижимо това, ще покаже бъдещето.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии