Обвиниха загиналия пилот за катастрофата на SpaceShipTwo

7596
Обвиниха загиналия пилот за катастрофата на SpaceShipTwo
Снимка: National Transportation Board

Катастрофата на частния космически кораб SpaceShipTwo на компанията Virgin Galactic е предизвикана от грешните действия на пилота. Такива изводи е направило Националното управление по безопасност на транспорта в САЩ, което провежда официално разследване, съобщава Gizmodo.

39-годишният Майкъл Олсбъри (Michael Alsbury) прекалено рано активирал спирачната система на кораба. При връщане от околоземното пространство крилата на совалката трябвало да бъдат фиксирани до достигането на определена скорост, но пилотът ги отворил, без да дочака изчислената отметка.

Експерти: Не се знае какво е станало със самолета на Germanwings

В самолетите Airbus има специална процедура за влизане в кабината на пилотите. Пилотите имат възможност да заключат вратата със специал...

Практически веднага машината се разпаднала от претоварването и паднала на земята. Олсбъри загинал при катастрофата, вторият пилот Питър Зиболд (Peter Siebold) катапултирал, но бил ранен тежко.

През октомври 2014 година в района на пустинята Мухаве (САЩ) по време на изпитателен полет катастрофира туристическият космически кораб SpaceShipTwo.

Той е предназначен за провеждане на суборбитални обиколки – той ще лети в района на условната граница на космическото пространство, на височина около 100 километра. Корабът е способен да издига във въздуха шест души. Стойността на полета със SpaceShipTwo е 200 000 долара.

Първият самостоятелен полет на космическия кораб SpaceShipTwo се състоя през октомври 2010 г. Тогава самолет носител издигна космическия кораб на височина 13 700 метра. След като се откачи, той самостоятелно полетя надолу и се приземи благополучно.

Харисън Форд се разби със самолет

Известният американски актьор Харисън Форд беше ранен при катастрофа на малък самолет, който се разби на голф игрище в Лос Анджелис, н...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com