Забраняват Facebook за деца

19681
Забраняват Facebook за деца
Снимка: Getty Images/Guliver

Социалните мрежи и мобилните приложения за комуникация може да бъдат блокирани за деца под 16 години или да могат да се ползват от тях само след разрешение от родител. Това съобщава The Independent.

Мярката се обмисля като част от новите европейски правила за защита на данните. Това ще увеличи възрастта за цифрово съгласие от родители за деца на възраст от 13 на 16 години.

Мъжът с най-готините профилни снимки във Facebook

Изборът на нова снимка за профила на вашия Facebook е сериозна работа, но някои хора го приемат по-сериозно, отколкото другите. Този м...

Това би означавало, че сайтове като Facebook и приложения като WhatsApp и Snapchat ще могат да бъдат използвани само от лица над 16 години.

Промяната предизвика възмущение в мнозина, въпреки че на практика тя е само разширяване на вече съществуващите изисквания за възрастова група.

Активисти обаче твърдят, че промяната на възрастта ще направи децата по-уязвими. Според тях чрез ограничаването на достъпа до данни и онлайн възможности тийнейджърите могат да пропуснат важна за бъдещето им информация.

Много сайтове, които забраняват достъпа на непълнолетни, са променили системата за влизане и изискват регистрация с банкова карта.

Facebook с нова страхотна функция

Facebook се учи да обновява лентата с новини офлайн, като ще пуска съобщения, качени по-рано, но още непрочетени от потребителя, съобща...

Вероятно технологичните компании ще лобират против предложенията. Новият закон ще бъде договорен между страните от ЕС тази седмица. След това той ще бъде обсъден от политиците, преди да се предложи за гласуване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии