X
 
 

Знаете ли какво е "Spelfie" ? (СНИМКИ)

2022 1
Знаете ли какво е "Spelfie" ? (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver
Селфи от космоса?! Вече е възможно.

Spelfie е новата мания в Европа и САЩ. Това е безплатно приложение, което се свързва с камери на спътниците на Airbus за наблюдение на Земята. Приложението локализира потребителя и прави "селфи" от повече от 400 мили над Земята.

Разбира се, като идея Spelfie е замислено за заснемане на големи събития като пожари, наводнения, суша, протести, урагани или дори спортни състезания.

Вижте как изглеждат пожарите в Калифорния от космоса (СНИМКИ И ВИДЕО)

Астронавтът Андрю Морган сподели в Twitter снимки на пожарите в Калифорния, заснети от Международната космическа станция. На кадрите се...

Изображенията, естествено, не показват лицето на потребителя, но могат да заснемат голяма група от хора. Първа новата технология използва BBC.

Група активисти, които се борят срещу замърсяването с пластмаса на остров Бали в Азия, изписаха „ДЕЙСТВИЕ СЕГА“ ("ACT NOW") на замърсен плаж в движение, наречено „Чао бай пластмасови торбички“.

Изабел Wijsen, една от активистите, използва Spelfie, за да направи снимка на дисплея, което подчертава точното й местоположение, когато камерата наднича на Земята през мъгла от облаци.

Космическите костюми за разходка в космоса на Virgin Galactic. Вижте ги! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Virgin Galactic представи "космическите дрехи" за бъдещите пътници в SpaceShipTwo - суборбиталния космически самолет на Virgin Galactic...

След това правят се прави селфи в определеното време и място и просто трябва да се изчака Spelfie-то да кацне от космоса. Това ще се случи в същия ден, гарантират от компанията.

Изпълнителният директор на Spelfie Крис Нюландс заяви: „Spelfie е за хора, които искат да променят света и да направят промяна чрез социалните медии.“

С какво разполага Airbus?

Airbus има почти 50 спътника за наблюдение на Земята, обикалящи нашата планета, които използват оптични камери, за да пробият през облаци и да снимат висококачествени изображения.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители