България е във втория полуфинал на Евровизия

6965
България е във втория полуфинал на Евровизия

На официална церемония в Баку бе изтеглен жребият за представянето в двата полуфинала на 43-те страни-участнички в песенния конкурс на Евровизия 2012 в Азербайджан. Полуфиналите ще се проведат на 22-ри и 24-ти май. Беше определено и в кой от двата полуфинала ще гласуват страните от Големите 5 – Франция, Великобритания, Испания, Германия и Италия и домакините от кавказката държава.

Организаторите на конкурса от Азербайджан превърнаха събитието в ефектно 100-минутно шоу, в което около трите сфери за жребия се завъртяха: кадри от Баку, поздравление от миналогодишната столица на евровизионния конкурс – Дюселдорф, символично предаване на ключа между кметовете, представяне логото на музикалния форум и програма, включваща оркестрова класика, танци и изпълнения на звездите на най-голямата европейска музикална надпревара от последните години – Руслана, Айсел, Алексадър Рибак, Сафура и Лена.

Жребият отреди България да се състезава във втория полуфинал. От страните, с които най-често си разменяме точки, в нашия полуфинал са Сърбия, Македония, Украйна, Турция и Армения. Песента, победител от българския финал, на 29-ти февруари ще представи песента си в първа част на полуфинала на 24-ти май. Точният номер на изпълнението ще бъде определен от друг жребий, който ще се проведе в средата на месец март.

Ясен е редът за финала на "Евровизия"

Днес бяха обявени имената и финалния ред на 12 избраници, от които ще бъде излъчена българската песен на "Евровизия" 2012, предаде БЛИЦ...

Официалното лого и мото на конкурса в Баку също беше представено . Мотото на конкурса е “Light your fire!” или в превод на български “Запали своя огън”. Слоганът на конкурса е свързан с другото название на Азербайджан – “Страната на огъня”.

Пълният списък на страните от първия полуфинал. Първите 9 песни ще се представят в първата част на шоуто, а другите 9 – във втората част:

Черна гора
Исландия
Румъния
Албания
Белгия
Латвия
Швейцария
Финландия
Гърция

Молдова
Кипър
Австрия
Дания
Русия
Сан Марино
Израел
Ирландия
Унгария

Пълен списък на участниците от втория полуфинал. Първите 9 песни ще се представят в първата част на шоуто, а другите 10 – във втората част:

43 държави ще се състезават на Евровизия в Баку

EBU обяви пълния списък на участниците в Евровизия 2012 в Баку. Той съдържа 43 държави - колкото е и рекордът от 2008-а и 2011-а. Черн...

Сърбия
Холандия
Португалия
Македония
Беларус
Малта
Украйна
Армения
България

Швеция
Грузия
Словения
Естония
Турция
Словакия
Хърватия
Норвегия
Литва
Босна и Херцеговина

Италия, Азербайджан и Испания ще гласуват в първия полуфинал. Германия, Великобритания и Франция ще представят вота си във втория полуфинал.

Песента, която ще представи страната ни в Баку през май, ще изберем на 29 февруари – когато ще се проведе финалът на българската селекция.

Десислава и Софи Маринова първи за финала на Евровизия

България избра 12-те изпълнители, които ще представят своите песни на българския финал на Евровизия 2012, който ще се проведе на 29 д...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com