Дензъл Уошингтън се присъединява към "Гладиатор 2"

13735
Дензъл Уошингтън се присъединява към "Гладиатор 2"
Снимка: Getty Images

Актьорът Дензъл Уошингтън е пред финализиране на преговорите за участие в предстоящия "Гладиатор 2". Носителят на двe награди "Оскар" най-вероятно ще работи отново с режисьора Ридли Скот за пръв път след "Американски гангстер" от 2007 г.

Филмът, продукция на Paramount, добива все по-ясни очертания, след като тази седмица стана ясно кой ще изпълни ролята на злодея в продължението на обичания блокбастър от 2000 г. Това е Бари Киоган - младата звезда от "Баншите от Инишерин" (с номинация "Оскар" за най-добра поддържаща мъжка роля именно за най-новия филм на Мартин Макдона). Израсналото по сиропиталища и приемни семейства ирландско момче е познато на киноманите от ролите си във филмите на Кристофър Нолан и Йоргос Лантимос, но и от българския "И после светлина" на Константин Божанов. За голямата вероятност Дензъл Уошингтън да се присъедини към каста на "Гладиатор 2" съобщи Variety.

Димитър Маринов за новия си филм: Подписах договор, в който нямам право да гледам Дензъл Уошингтън в очите

Димитър Маринов - първият българин, държал Оскар в ръцете си, разказва пред Нова тв за новия си филм в САЩ, в който си партнира с голям...

Известно е, че премиерната дата на "Гладиатор 2" е 22 ноември 2024 г., а в главната роля ще се изяви друг актьор, който можеше да получи "Оскар" на церемонията, провела се преди седмица - 27-годишният Пол Мескал ("Под слънцето"). Сценарист е Дейвид Скарпа, а 85-годишният Ридли Скот ще режисира и копродуцира филма. Операторът Джон Матисън, сценографът Артър Макс и дизайнерката на костюмите Янти Йейтс са същите, които отговаряха за визуалната среда и на първия филм. Очаква се снимките да започнат скоро в Уарзазат, Мароко.

"Гладиатор" спечели 460 милиона долара от билети в началото на века и се превърна в един от най-обичаните от публиката филми на своето време, припомня "Сега". Той е лауреат и на 12 номинации и пет награди "Оскар", включително за най-добър филм. Ръсел Кроу изпълни ролята на римския войник Максимус, бунтуващ се срещу злия император Комод (изигран от Хоакин Финикс). Както е добре известно, героят умира в края на филма. Пол Мескал ще изпълни в продължението ролята на неговия син Луциус, чиято майка е героинята на Кони Нилсен - Луцила, сестра на злодея. В първите информации за предстоящото продължение бе съобщено, че Ръсел Кроу ще се появи за малко в ретроспективни кадри.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Победа и разединение при звездите в Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Хю Грант: Новият филм за Бриджит Джоунс ще бъде тотална бомба

Инцидент при снимките на филм на Еди Мърфи: Има ранени

Ан Хатауей: Целунах 10 мъже, за да получа важна роля

Алек Болдуин нападна антиизраелска активистка (ВИДЕО)

Неразпознаваем: Последната СНИМКА на Ален Делон натъжи света

Помните ли Жаси от "Сделка или не"? Няма да познаете какво работи днес (СНИМКА)

Участничка в "Ергенът" се оплака след предаването. Вижте защо (СНИМКА)

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Владимир Зомбори с любовно обяснение на сцената на "Като две капки вода"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com