Критикуват Мерил Стрийп, забравила да спомене Маргарет Тачър

7671
Критикуват Мерил Стрийп, забравила да спомене Маргарет Тачър

Един от бившите съветници на Маргарет Тачър разкритикува Мерил Стрийп заради това, че забравила да спомене бившата британска премиерка в благодарствената си реч след получаването на наградата Оскар, предае БГНЕС.

Холивудската икона спечели третата си статуетка, като победи в категорията за най-добра актриса за ролята си на Маргарет Тачър във филма "Желязната лейди". Стрийп благодари на съпруга си Дон и на приятелите си от Холивуд, но не се сети за Тачър в емоционалната си реч след награждаването.

Лорд Норман Тебит, който работил в правителството на Тачър в продължение на шест години, бил силно подразнен от пропуска. "Изобщо не съм изненадан, че тя не я спомена. Филмът беше за Мерил Стрийп, а не за лейди Тачър. Ако Маргарет Тачър беше като жената, изиграна от Мерил Стрийп, тя нямаше да издържи и шест месеца като премиер", смята той.

Бившият говорител на Желязната лейди сър Бърнард Ингам също разкритикува филма заради това, че е съсредоточен върху влошеното й здравословно състояние и битката й с деменцията. "Не смятам, че някой трябва да печели пари от възрастта на друг. Смятам, че това е проява на лош вкус", изтъкна той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шоубизнес