Максим Генчев: "Съвременният Левски прилича на Делян Пеевски"

11733
Максим Генчев: "Съвременният Левски прилича на Делян Пеевски"
Снимка: БГНЕС

"Колкото и да е парадоксално, съвременният Левски в моите очи прилича на Делян Пеевски.", казва режисьорът Максим Генчев в интервю за сайта BIG5, излязло през март 2016 г.

"Той, като собственик на телевизия, единствен прояви възрожденското си чувство. За вас шокиращо, за мен - позиция. Няма подобна личност на политическата ни сцена, който да има мисията на Левски. Разбира се, Делян Пеевски няма общи черти с Дякона, но в конкретния случай той прояви възрожденския си дух, а не Вяра Анкова.", добавя Генчев.

Илиана Раева се възмути от коментарите за Максим Генчев и филма за Ботев

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева публикува коментар в профила си във Фейсбук по повод кри...

Интервюто отпреди 6 години отново добива актуалност след неспиращите критики за филма "Ботев", който беше излъчен по БНТ1 преди дни.

Скандалните думи на режисьора се появиха тогава като отговор на изказване на Петър Стоянович, в което бившият министър на културата коментира филма "Дякон Левски", излъчен в две части в два поредни дни по Канал 3 през 2016 г. Тогава Стоянович коментира, че "полуграмотния Дякон Левски" не спира да ни тормози със своето присъствие в ефира.

На въпрос дали Делян Пеевски е съдействал за направата на "Дякон Левски, режисьорът тогава казва: "Не, ние не сме в един кръг. Не съм се срещал с него никога. Делян Пеевски е много висок като богатство, за да искам визита... Аз не съм политическо лице, а обикновен режисьор. Да, бих искал да се срещна с него, да разговаряме... Това е добра идея. Аз съм сигурен, че в него има нещо добро. Той за мен има добра, патриотична душа. Пеевски може да е бизнесмен, да си прави "Lafki", в случая обаче показа, че неговото патриотично чувство е изкушено. Ако той самият не е патриот, няма да пусне тоя филм."

Проф. Кьосев: Добре, че не се налага да гледам новия филм за Ботев

"Колко хубаво, че не се налага да гледам филма за Ботев... все едно че съм го гледал вече. А по разнищването на неговия кич цялата рабо...

Екипът на Actualno се свърза с Максим Генчев, за да потвърди дали действително през 2016 г. е казал тези думи. Ето какво ни отговори режисьорът:

"Донякъде са мои думи, донякъде са дописвани... просто с привкус на шега съм казал, че Делян Пеевски е Левски. Искам вече да затворим тази тема и да ви съобщя следното: Ботев събира три години оръжия, екипира момчета, надъхва ги. Три години. После преминават Дунава и за два дни ги избиха. Това се случва и с филма за Ботев - три години хиляди родолюбци събират по пет лева, по десет лева. Изкарахме блестяща премиера... Показа се този филм по телевизията и гракват всичките завистници, които не могат да понесат нашия подвиг. И... филма го убиха. Това е истината. А това, че Пеевски е показал "Дякон Левски" по телевизията няма никаква връзка нито с мен, нито с Левски, нито с родолюбието. Едни антибългари, неродолюбиви хора, които искат да няма българска история, да бъдем клиенти и роби на банки, на заеми, искат да унищожат етноса - днеска убиха този филм."

А какъв е един от най-култовите коментари за филма "Ботев" прочетете ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Неочаквано в "Ергенът" две дами останаха без роза. Вижте кои (СНИМКИ)

Холивуд ужасен след отмяна на присъдата на Уайнстийн

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Надежда от "Ергенът" е в болница (СНИМКА)

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com