„На кафе” отпразнува 10 години

51356
„На кафе” отпразнува 10 години

„На кафе” днес празнува своя 10-и рожден ден в ефира на Нова.

„Не бях спала цяла нощ. Чудех се с какво ще запълня цели 3 часа предаване”, спомня си Гала. „Не бях на себе си от притеснение. Беше невероятен шок”.

„На кафе” тръгва по света

Известен продуцент става носител на престижната награда „Еми”. Писател получава толкова голямо признание за своята книга, ч...

Години по-късно, чаровната водеща признава, че притеснението не е толкова голямо, но предефирната треска продължава да съществува. И си пожелава това никога да не се променя, защото „ако го няма трепетът и вълнението, ако всичко е спокойно, нещата може да не се получат”, добавя тя. Днес първото женско предаване в българския ефир празнува своя 10-и юбилей (форматът е на екран в годините 2000-2005 и 2009-2014). Десет години неизменна част от програмата на Нова, то с право може да бъде наречено еталон и безспорен образец за това как се прави успешен женски формат. „На кафе” е категоричен пионер по множество показатели – през годините успява да се утвърди като предаване, което забавлява, изповядва, помага, образова, преобръща нагласи, разчупва стереотипи, ангажира се с каузи и променя живота на хората. Регулярно екипът и Гала постигат изключително добри резултати, като през изминалата 2013 година те достигат дори рекордни стойности.

„На кафе” е предаването, което превърна благотворителността и социалната отговорност в една от основните си мисии. Гала и екипът на шоуто бяха първите, които повдигнаха темата за аутизма и доказаха, че той може да се лекува – показаха го с историите на деца, които успяха да се излекуват пред очите на зрителите. „На кафе” помогна на малкия Виктор да се пребори с тумора, като му осигури лечение с кибернож; събра пари за закупуването на транспортен кувиоз за Майчин дом и спомогна за закупуването на втори. Регулярно предаването се ангажира с множество благородни каузи, а самата Гала е била лице на над 50 благотворителни инициативи.

В студиото на „На кафе” за първи път се обръща внимание на теми, важни за здравето не само на възрастните, но и на децата – дискусии за ролята на ваксините, вредите от микровълновите лъчи, ползите на хималайската сол са само малка част от примерите в тази насока. За първи път зрителите на „На кафе” стават свидетели на раждане на живо в ефир. За първи път предаването повдига завесата над различни процедури в пластичната и естетична хирургия, като част от тях се случват на живо в студиото. За първи път екипът въвежда постоянни рубрики с кореспонденти от Ню Йорк и Париж, провежда мащабни риалити проекти като част от предаването и въвежда скайпа като канал за кореспонденция в национален ефир. С цялото разнообразие от теми, рубрики, гости, проекти, кампании и цели събития, случвали се на живо пред очите на зрителите, в продължение на 10 години „На кафе” се утвърждава като безспорен синоним на професионализъм, новаторство и категоричен лидер.

„Виновен” за това е предимно дамският екип на предаването, един от най-всеотдайните и безспорно доказали се в професията. Освен високия професионализъм, друга негова отличителна черта е чувството на семейна принадлежност и усещането, че макар и с цената на много труд, всички те истински се забавляват.

„За мен „На кафе” е другият мой живот”, признава водещата Гала. „Пожелавам на себе си и на целия екип да продължаваме да правим предаването по най-добрия начин, който съвпада с очакванията на зрителите, и да поддържаме онзи трепет и вълнение, с които поставихме началото през 2000-та година”.

Гала стана фен на голфа, а Векилска на сърфа

Водещата на предаването "На Кафе" Гала разкри в ефир, че е прекарала лятната си почивка в един затворен комплекс. „Започнах да и...

Любопитни факти от историята на „На кафе”

Първите гости: Кристина Димитрова и Андрей Баташов са първите, които през 2000 г. прекрачват прага на студиото на „На кафе”

Превъплъщенията на Гала: в името на предаването чаровната водеща е влизала в какви ли не роли и превъплъщения: била е ковач, леяр, хлебопекар, боклукджия, продавала е плодове и зеленчуци на сергия... водила е дори с ролки на косата и по пижама. И още – варила е ракия, карала е трактор, стреляла е с оръжие, играла е ръгби и кърлинг, качвала се е на симулатор на пилотна кабина, водила е под вода... и без притеснение, влиза в женския затвор в търсене на вълнуващи човешки истории

Винаги преди ефир: задължителният ритуал на Гала преди всеки ефир е да се прекръсти

Гостите: освен множество гости и представители от всички сфери на обществения, културен и политически живот, в студиото на „На кафе” са влизали и разнообразни представители на животинския свят – от познатите крави, кучета, овце, магарета и коне до по-екзотични като змии, тарантули, орел, тюлени и дори камила

Гала взе мустаците на Етиен Леви

Гала взе мустаците на Етиен Леви в буквалния смисъл на думата миналата сутрин в „На кафе”. Докато водещата обсъждаше поредн...

На всеки километър: репортерите на „На кафе” са предавали на живо от какви ли не места – от връх Вола, от въздух, от пещера, от контролната зала на АЕЦ Козлодуй, от открито море, под вода и дори куриозни локации като... макет на дебело черво.

VIP присъствие: в откровена изповед пред Гала са заставали VIP имена като Памела Андерсън, Парис Хилтън и един от най-известните британски актьори – Бен Крос, който откровено признава в ефир: „Гала е по-красива от холивудска звезда”

Рекордите: най-дългото предаване на „На кафе” продължава цели 6 часа без прекъсване. Поводът е сватбата на принц Уилям и Кейт Мидълтън, когато коментатори в студиото и множество директни включвания с кореспондента на Нова от Лондон Галя Щърбева правят зрителите свидетели на едно от най-важното събитие в съвременната история на Великобритания. Най-дълго просъществувалият декор е настоящият – Piazza de Gala, решен в стилистиката на автентична италианска пиаца. Не случайно, за неговото откриване се пресъздава атмосферата на истински оживен площад – с мажоретки, циркови артисти, музиканти и над 50 други гости.

Цифрите: представен в цифри, 10-ият юбилей на „На кафе” изглежда по следния внушителен начин: над 2 000 предавания и над 6 000 часа жив ефир.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com