Над 60 известни личности защитиха Жерар Депардийо

3122
Над 60 известни личности защитиха Жерар Депардийо
Снимка: Getty Images

Близо 60 френски актьори и други видни личности осъдиха "линчуването" на опозорената филмова легенда Жерар Депардийо, който е обвинен в изнасилване и срещу когото са отправени и други обвинения в сексуално посегателство.

Какво пише в отвореното писмо

В отворено писмо, подписано от британската актриса Шарлот Рамплинг, бившата първа дама на Франция и певица Карла Бруни и бившата партньорка на Депардийо, актрисата Карол Буке, се твърди, че звездата е жертва на "поток от омраза". "Жерар Депардийо е може би най-великият от всички актьори", се казва още в писмото, публикувано във френския вестник "Le Figaro" на Коледа.

Още: Обвиниха Жерар Депардийо в изнасилване на испанска журналистка

В писмото поддръжниците му пишат: "Не можем повече да мълчим пред линча, на който е подложен". В писмото се казва, че Депардийо е атакуван "в разрез с презумпцията за невинност, от която би се ползвал, както всички останали, ако не беше гигантът в киното, който е".

Снимка: Getty Images

"Когато хората атакуват Жерар Депардийо по този начин, те атакуват изкуството", се казва в писмото. "Франция му дължи толкова много. Киното и театърът не могат да се справят без неговата уникална и необикновена личност", заявиха знаменитостите. "Никой не може да изтрие незаличимия отпечатък на неговото творчество върху нашето време", се казва още в писмото.

Още: Скриха восъчната фигура на Жерар Депардийо

Депардийо, който в сряда навършва 75 години, нарече подписалите писмото "смели". "Смятам, че писмото е прекрасно", каза той по телефона пред телевизионния канал RTL. Депардийо признава, че писмото му е било показано преди публикуването му, но настоява, че не го е поискал. Той заяви, че редица личности са отказали да го подпишат.

Противниците на Депардийо

Миналата седмица френският президент Еманюел Макрон заяви, че Депардийо е станал обект на "лов на вещици", а семейството му осъди "безпрецедентният заговор" срещу него. Активисти за правата на човека пък осъдиха коментарите на Макрон като "обида" за всички жени, които са претърпели сексуално насилие.

Снимка: Getty Images

Писмото от 25 декември, озаглавено "Не заличавайте Жерар Депардийо", предизвика поредната вълна от възмущение. Лоран Бойе, основател на Les Papillons - група, която се бори срещу насилието над деца, заяви, че писмото е "неприлично" и добави, че организацията се отказва от един от подписалите го, актьора Пиер Ришар, като свой посланик. "Ние сме и винаги ще бъдем на страната на жертвите", каза Бойе.

Ан-Сесил Мейлферт, ръководител на Фондацията на жените, заяви пред АФП, че "никой не е над закона", а активистката Емануел Данкур от групата "MeTooMedias" заяви, че е "натъжена" и "ужасена" от писмото. Но тя отбеляза, че разбира защо приятелите на Депардийо са почувствали, че трябва да го защитят, пише БГНЕС.

Още: Семейството на Жерар Депардийо: Срещу него има безпрецедентен заговор

Депардийо, който се е снимал в повече от 200 филма и телевизионни сериали, е обвинен в изнасилване през 2020 г. и в сексуален тормоз и посегателство от повече от дузина жени. Въпреки че няма съдебно решение срещу него, през последните дни мнозина побързаха да се дистанцират от актьора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com