Немско издателство спира работа с Тил Линдеман след обвинението в посегателство

4219
Немско издателство спира работа с Тил Линдеман след обвинението в посегателство
Снимка: Getty Images

Издателството "Kiepenheuer&Witsch (KiWi)" прекрати сътрудничеството си с фронтмена на група Rammstein Тил Линдеман след като той бе обвинен в това, че тайно е сложил наркотични вещества в питието на фенка, а след това се е държал агресивно с нея, съобщава компанията в своя акаунт в Twitter.

"От наша гледна точка Тил Линдеман е прескочил допустимите граници в отношенията към жените. Затова решихме незабавно да прекратим сътрудничеството си с него, тъй като нашите отношения на доверие с автора бяха безвъзвратно разрушени", се казва в съобщението. През 2013, 2015 и 2020 г. "Kiepenheuer&Witsch" публикува три сборника с поезия на музиканта.

"С потрес проследихме публичните обвинения срещу Тил Линдеман… Нашето съчувствие и уважение е към засегнатите жени… Разбрахме и за порно видео, в което Тил Линдеман възхвалява сексуалното насилие над жени и в което роля играе книгата "In Still Night", издадена от "Kiepenheuer&Witsch" през 2013 г. Ние виждаме в това грубо нарушение на доверието и безразсъден акт срещу ценностите, които представляваме като издателство. Защитаваме свободата на изкуството с пълна убеденост. Чрез действията на Тил Линдеман, които унижават жените в гореспоменатото порно, и целенасоченото използване на книгата ни в порнографски контекст, разделението между "лирическия Аз" и автора, което така твърдо защитавахме, се подрива от самия автор", може да се прочете още в изявлението на Kiepenheuer&Witsch от Кьолн на 2 юни, подписано от издателката Керстин Глеба и цитирано от Sega.

Фенка обвини фронтмена на Rammstein във физическо посегателство

Почитателка на германската група Rammstein обяви, че е била дрогирана и наранена след среща с вокалиста на бандата преди концерт във Ви...

Снимка: Getty Images

Oбвиненията към Тил Линдеман, че е добавял наркотични вещества към напитката на фенка, присъстваща на концерт на бандата, а след това се е държал агресивно с нея, бяха оповестени за пръв път в края на май. Шелби Лин от Ирландия твърди, че музикантът е поканил нея и други момичета да пият текила в антракта на концерт на 22 май във Вилнюс, Литва. След това, по думите на предполагаемата жертва, Линдеман "реагирал бурно" на нейния отказ да правят секс и излязъл отново на сцената, за да продължи концерта. Лин също така обяснява, че по време на втората част на шоуто не е била на себе си и си спомня малко за събитието. После била поканена на афтърпарти, по време на което ѝ станало лошо, започнала да повръща и се прибрала в хотела си, където впоследствие открила синини по тялото си. Шелби добавя, че същото се случило и с други момичета, присъствали на концерта и афтърпартито на групата. На следващия ден тя си направила тест за наркотици, който обаче се оказал отрицателен.

По-късно от група Rammstein отхвърлиха обвиненията. Самият Линдеман все още не ги е коментирал. "По отношение на разпространяваните в интернет твърдения за Вилнюс можем да изключим възможността това да се е случило в нашата среда. Не ни е известно да има официални разследвания по този въпрос", се казва в единствения засега коментар от групата по темата в Twitter.

ОЩЕ: Фронтменът на Rammstein счупи челюстта на фен

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Честито: Христо Стоичков вече и с внук

Илиана Раева с неочаквана постъпка към Краси Радков (ВИДЕО)

Андреа се обясни в любов на турски актьор (СНИМКА)

Елиминационен двубой в Dancing Stars. Вижте коя двойка отпадна (СНИМКА)

Победа и разединение при звездите в Hell's Kitchen (СНИМКИ)

Хю Грант: Новият филм за Бриджит Джоунс ще бъде тотална бомба

Инцидент при снимките на филм на Еди Мърфи: Има ранени

Ан Хатауей: Целунах 10 мъже, за да получа важна роля

Алек Болдуин нападна антиизраелска активистка (ВИДЕО)

Неразпознаваем: Последната СНИМКА на Ален Делон натъжи света

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com