Разводът на най-богатия човек в света доведе до скандал с популярен таблоид

3333
Разводът на най-богатия човек в света доведе до скандал с популярен таблоид
Снимка: Getty Images/Guliver

Адвокат отрече твърденията на милиардера Джеф Безос, че таблоидът National Enquirer се е опитал да го изнудва с извънбрачната му връзка, настоявайки, че неудобните снимки за любовната афера са получени от "надежден" източник, предаде БГНЕС.

"Абсолютно, това не е изнудване", каза Елкан Абрамовиц, който представлява Дейвид Пекър – изпълнителен директор на компанията-собственик на изданието American Media Inc.

Безос е най-големият печеливш милиардер на 2018, Зукърбърг – най-губещ

Много милиардери загубиха част от богатството си заради турбулентната година, а най-големият губещ сред тях е директорът на компанията ...

"Това, което се случи, беше, че историята беше дадена на National Enquirer от надежден източник, който предоставя информация от седем години. Това беше източник, който беше добре познат и на г-н Безос, и на г-ца Лорън Санчес (бел. ред. - телевизионна водеща, заради която се твърди, че Безос сега ще трябва да се разведе)", казва адвокатът, цитиран от АФП.

Миналия месец таблоидът съобщи, че 55-годишният Безос има извънбрачна връзка с бивша водеща на новини и публикува лични текстови съобщения между двамата. Новината се появи няколко дни, след като Безос и съпругата му Макензи обявиха, че се развеждат.

Адвокат Елкан Абрамовиц отказа да потвърди информацията в някои медии, че източникът на National Enquirer е братът на Санчес – Майкъл. "Това е човек, който е познат и на Безос и на Санчес", каза той. "Мога да ви кажа, че не е Саудитска Арабия, не е президентът Тръмп, не е Роджър Стоун. Но не мога да ви кажа кой е източникът", бяха думите на адвоката.

Преди няколко дни най-богатият човек в света - собственикът на Amazon Джеф Безос намекна, че може би е обект на атака от страна на привържениците на президента Тръмп, заради начина, по който притежаваният от него вестник The Washington Post отразява дейността на президента. Другата причина е убийството на журналиста от вестника Джамал Хашоги, удушен и разчленен от саудитски агенти в консулството на страната в Истанбул през октомври.

Любимите книги на IT иноваторите

Четенето е чудесен начин да научаваш нови неща, да се сдобиваш с креативни идеи и да получаваш съвети, чрез които да подобряваш живота ...

Но Абрамовиц настоява, че размяната на електронни писма между таблоида и Безос е просто журналистическа практика за преговори, а не изнудване. "Историята вече беше публикувана ... тя беше част от законни преговори", каза адвокатът.

"Мисля, че и Безос, и компанията са имали интерес да разрешат своите различия. Безос не искаше да се публикува друга история за него, не искаше и тези снимки да бъдат публикувани. А компанията не искаше да бъде набедена, че публикуването им е вдъхновено от Белия дом, Саудитска Арабия или The Washington Post", допълни юристът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Колко точно са близки Мистър България и Виолета от "Игри на волята"? (СНИМКИ)

Надежда от "Ергенът" е в болница (СНИМКА)

Кание Уест отваря собствено порностудио

След подъл женски номер: "Ергенът" напусна още една дама (СНИМКА)

Невиждано: Шеф Виктор Ангелов напусна Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Продават любимите дрехи на Вивиан Уестууд за благотворителност

На коктейл без грим в "Ергенът". Ето какво предстои тази седмица (СНИМКИ)

Глория претърпя инцидент. Вижте какво се e случило (СНИМКИ)

Емилия каза истината за отношенията със съпруга ѝ Жорж Башур

Лили Иванова празнува рожден ден, бившият ѝ мъж издаде годините ѝ

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com