TILT в Палм Спрингс

5806
TILT в Палм Спрингс
Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни

В рамките на 23-ия международен кинофестивал в Палм Спрингс (5 - 16 януари 2012) днес ще бъде показан филмът на режисьора Виктор Чучков-син TILT, който е кандидат за номинациите за "Оскар" за чуждоезичен филм.

Това е втората прожекция на TILT на фестивала, който е в топ 50 на филмовите форуми на престижното американско списание за кино "Варайъти".

Първата бе на 8 януари 2012 г. След първата прожекция продуцентите братя Чучкови са организирали коктейл като част от кампанията за популяризирането на филма сред членовете на Американската филмова академия, определяща номинациите за наградите "Оскар".

Именно след този фестивал преди две години "Светът е голям и спасение дебне отвсякъде" на Стефан Командарев успя да влезе в късата листата за наградите. Фестивалът в Палм спрингс е от 5 до 16 януари, а на 12 януари приключва гласуването за номинациите за "Оскар", резултатите от което ще бъдат обявени на 24 януари.

"Отзивите за филма в САЩ до момента са положителни. Надяваме се след този фестивал да можем да се поздравим с успешна кампания както в България, така и в САЩ", казва режисьорът. Скоро след фестивала в Палм спрингс е Калифорнийският фестивал за независимо кино California Independent Film Festival, който номинира "TILT" във всички ключови категории за своите Slate Awards.

Сред тях са за най-добър филм, режисура, актриса - Радина Кърджилова в ролята на Беки, актьор - Явор Бахаров като Сташ, операторско майсторство - Рали Ралчев, музика - проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов.  

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com