Запознайте се с трите красавици от "Откраднат живот"

62154
Запознайте се с трите красавици от "Откраднат живот"

Според така наречената пийпълметрия "Откраднат живот" по Нова е най-гледаният роден сериал от 2014-а до момента. Първият сезон на "бялата" сага, която се развива в болница "Свети Кирил" се превърна в абсолютен хит сред зрителите. В продължение на почти три месеца те преживяваха историите, радваха се и страдаха заедно с героите. Любовният триъгълник между докторите Александър Василев, Биляна Захариева и Калин Генадиев беше сред най-обсъжданият. "Откраднат живот" е създаден по всички правила на жанра. Поредицата проследява драматичните обрати в съдбите, случващи се на фона на динамичното всекидневие в голяма болница. Фикция и действителност от лекарската практика се преплитат умело. Интересните сюжетни линии, изпълнени със страст, предателство, приятелство и трудни рискови решения са основните двигатели на интригата. На 13 септември започва вторият сезон. И през него ще блестят три съвсем млади актриси, които бързо станаха твърде известни покрай поредицата, макар че съвсем не са дебютантки. Радина Думанян, Дария Симеонова и Ралица Паскалева са състудентки от НАТФИЗ.

Днес Радина играе в Драмата на Пловдив, Дария е в трупата на театър "София", а Ралица участва в няколко холивудски продукции, снимани у нас.

Д-р Биляна - амбициозна до полуда

Когато Иван Добчев и Александър Секулов направиха "Възвишение" по романа на Милен Русков в Пловдив, Радина едва ли е предполагала какво я очаква след неголямата по автор роля в спектакъла. Но всяка крачка напред я приближава към д-р Биляна Захариева. Тя играе и в "Чиста къща", където си партнира с Йоана Буковска. Тъкмо тогава я викат за кастинга за новия сериал. На терена се оказва, че отново ще се срещне с Йоана - този път като майка и дъщеря. Доста екстравагантно, ефектно решение - въпреки че Йоана няма как да бъде родител на толкова голяма наследничка. Радина е достатъчно убедителна като очарователната Биляна, зад чиято привидна сдържаност се крият силни емоции, причина за множество драматични обрати в "Откраднат живот". Пленява със своята дързост и специфична красота.

26-годишната актриса вече има почти 3 години опит в театъра, един "Аскеер" и номинация за "Икар" за дебют през 2015-а за своята Матилда в "Чиста къща" от Сара Рул, постановка на Иван Урумов. "Нямаше как да ме знаят хората, тъй като до този момент не бях участвала в телевизионен сериал. Хвана ли се за нещо, няма спиране, докато не го изпълня. Амбициозна съм до полуда и не се притеснявам да го призная. Номерът е, че не прецаквам околните само и само да ги надскоча. Търся си моята пътечка към върха, но и давам път, ако се срещна с някого на кръстопът", споделя Думанян.

Радина от малка обожава да рисува и да пее. Нямала е никаква идея с какво ще се занимава. Била добра в езиците и обмисляла да учи филология. Старателна ученичка, дори отличничка, но точните науки хич не били най-голямата й страст. Когато е само на 9, майка й я води на кастинг за пловдивското предаване "Клуб "Малките големи звезди". Там я избират за водеща и за нея е задължително да посещава курсове по актьорско майсторство. Първите преподаватели на Радина тогава са актрисите в Кукления театър Ваня Сивинова и Соня Ботева. Уроците отварят сетивата на малкото момиче за този тип изкуство и тя усеща, че това ще е нейният път занапред. Благодарна е на родителите си, които винаги са я подкрепяли и от дете са я водили на различни представления. Тя без колебание решава да кандидатства в НАТФИЗ. Приемат я от първия път, тъй като още от гимназията тя има подготовка, благодарение на кръжока, в който участва. Неин ментор и пръв помощник е актьорът Симеон Алексиев. Той й дава и най-ценния съвет - да се забавлява винаги, когато е на сцената. "Показа ми поети, които не се изучават в училище - като Борис Христов, Добромир Тонев. Започнах да се замислям за нещата извън учебниците и програмата училище", признава талантливото момиче.

Още като студентка в 4 курс в НАТФИЗ, Радина подава документи за Пловдивския театър. Малко след това разбира, че в Драмата организират кастинг за "Възвишение". Още с първата си поява на сцената в любимия Пловдив, публиката я приема изключително добре и така младата актриса влиза с летящ старт. Тя се справя чудесно още в "Евридика в подземния свят", "Албена" и "Съблечи се".

Думанян приема работата в родния град като отговорност и предизвикателство. Радва се, че големи творци са я оценили до момента. Сигурна е, че успехът й се дължи основно на любовта й към изкуството и огромното желание, с което създава ролите си. Чаровната актриса мечтае за Медея.

За образа на д-р Захариева Радина се съветва първо с майка си, която е сестра в анестезиологията. Тя й дава пълна информация за всичко, а което не знае - пита колегите си. После двете обсъждат. "Най-трудното за изиграване е това море от колебание, в което плува моята героиня. Тя действа импулсивно, друг път взима решения. Сложно е актьорът да оправдае подобно поведение", споделя актрисата.

Пиарката се боксира като мъжкар

Тя обожава морето и тишината. Зрителите познават Дария Симеонова като пиарката Наталия Павлова в "Откраднат живот". "Не харесвам това вкопчване. Не харесвам тази обсесия и фиксация. Това просто е много различно от мен. Това може би е чертата, която никога няма да обикна в Наталия. Но иначе харесвам смелостта, дързостта, откровеността й. Харесвам дори това, че е наивна на моменти. Тя толкова много си вярва понякога, че чак се обърква", казва Дария за героинята си.

Виждали сме я във филма на Камен Калев "Островът". За ролята си на Хор в постановката "Антигона" на театър "София" получава номинации за "Икар" и за "Аскеер" за изгряваща звезда. Следващата й номинация е пак за "Икар", но вече за водещата роля на Камий в "Презрението" по филма на Жан-Люк Годар и романа на Алберто Моравия, режисирана от Крис Шарков за "Сфумато".

След месец Дария ще навърши 27. Тя е умна и интелигентна и има силен характер, казват за нея учителите й в театъра, близките и приятелите. В театъра обича екстремните казуси и тежките психологически дилеми. Иначе е луда глава. Тренира какво ли не - дори бокс и морски спортове. Всички я призовават да не губи детето в себе си, но Дария откровено признава, че това никак не е лесно. Тя обича да й е трудно и да бори предизвикателствата.

Дария обаче е идеалист. Вярва, че животът в България може да се промени. И това трябва да го направят младите хора. Лесно е да се откажеш, но по-ценно е да го сториш, да намериш пътя, убедена е ученичката на професор Атанас Атанасов. От 2012 г. тя е в трупата на театър "София", където дебютира в ролята на Мениджър с постановката "Тирамису" на режисьора Николай Поляков. Играе и в Театрална работилница "Сфумато" и в Младежки театър "Николай Бинев". Споделя, че няма роля, която не би я изкушила. "Обичам провокациите. Не ме плашат, защото актьорът трябва да умее да преодолява себе си. Като да полетиш от скала. Когато ти дадат роля, имаш два варианта - да се откажеш или да скочиш. Аз избирам да скоча", казва актрисата, която в "Под прикритие" е проститутка, а след това е принцеса, която партнира на Доминик Пърсел. Преди три години звездата от "Бягство от затвора" снима у нас цял месец филма "В името на краля 3". На площадката се запозна с много български актьори. Сред тях е и Дария. Заради филма, макар да е учила фехтовка, актрисата се поти близо седмица, докато усвои и боя с меч, а след 15 дни вече язди. Няма дубльор, но за боевете в гората каскадьор й показва какво да прави, за да не се нарани. И тя, и другата принцеса, Ралица Паскалева, говорят на английски.

Дария като дете много рисува - за да подражава на баща си Живко Костадинов, който е художник. И решава да учи приложни изкуства. Специалността й е да проектира детски играчки от всякакви материали. В началото тя и съучениците й работят с подръчни материали, после шперплат, текстил и накрая с дърво. Така че може да борави със сложни машини като струг, банциг, шлайф. Но в осми клас покрай свои приятели отива на театрална школа - като хоби. "Когато наближи време да кандидатствам във ВУЗ, въобще не знаех какво искам да правя с живота си. Бяхме на морето, беше вече септември и пътувахме със сестра ми от Бургас за къмпинг "Градина". Лежах на задната седалка и си мислех - какво обичам, кое ми доставя удоволствие, как си представям живота си. И след една "детска" равносметка, установих, че ми е скучно да рисувам. Че искам да съм на сцена, сред хора, да бъда някой друг. Тоест - да се занимавам с театър. Пък те взеха и ме приеха в НАТФИЗ. Никога до сега не съм съжалила", разказва Дария Симеонова пред Public Republic.

Д-р Галя плува с делфини в Танзания

Наричат я екшън момичето в киното ни. Но в "Откраднат живот" Ралица Паскалева облича бялата престилка на д-р Галя Стилиянова. Тя е специализант акушер гинеколог, млада и много амбициозна. Заради това на няколко пъти става причина за големи обрати в сериала, без дори да подозира. Родена е в Русе, а във Варна завършва езикова гимназия. Родителите й не са актьори, но Ралица винаги е знаела, че ще се занимава с това. "Или имаш талант и го усещаш, или не." Ралица от малка участва в училищните постановки. В НАТФИЗ попада в класа на Стефан Данаилов. Още във втори курс получава първия си ангажимент - в реклама. Фотограф, правещ кастинг пред Академията, я харесва. В четвърти курс пък работи в първия си сериал - главна роля в "Кантора Митрани" по ТВ7. Следва "Столичани в повече" по Би Ти Ви - журналистката Дарина. Продуцент на сериала е компанията на Евтим Милошев и Любо Нейков "Дрийм тийм", които сега правят лекарската драма по Нова.

През 2013-а актрисата е поканена да участва в театралната трупа, която сформира Диана Добрева за "Медея" и "Казанова". Следва цял месец в Париж - едното представление е на български, другото на френски. Ралица не е на щат към никой театър, но има зад гърба си натрупан завиден опит в киното. "Никъде по света няма понятието "на щат". Не си представям как актьор взима мизерна заплата, мисли как ще си плати сметки и от него се очаква да играе 200 пъти едно представление, защото е "на щат". Представлението просто умира, на актьора му става скучно. И магията изчезва.

Това е скъпо удоволствие. Обожавам театъра, но бих искала да играя в постановки, които харесвам, с хора, които харесват мен и аз тях и в роля, която одобрявам. А не защото някой ме е задължил. Надявам се да мога да си го позволя и занапред", споделя красавицата.

С Ейдриан Пол, известен с поредицата "Шотландски боец", и Джон-Рис Дейвис, който играеше джуджето Гимли в трилогията "Властелинът на пръстените", се снима в екшъна "Обсидиан". Първо я викат за една роля, а после й дават по-голяма.

Защото от екипа веднага я виждат като бойната мацка Алита, която стреля, тича с кубинки и е лошо момиче. Наскоро излезе и новият й филм "Лабиринти на любовта", който снима в Москва. Лентата е копродукция на България и Русия и е на базата на 4 новели. Следващата чужда продукция, в която Ралица участва, е "Recon". Там тя си партнира с Джош Кели. Тя е бременната му съпруга, която чака той, войник от американската армия, да се върне у дома след войната в Афганистан.

"Актьорството е непрестанно себеопознаване, вглеждане в "аз"-а си. Но и вглеждане в другите. Трябва да наблюдаваш и да черпиш от хората отстрани. Да помниш реакциите им, движенията, дори и изказа им. Така ти е много по-лесно да изиграеш човек, който е тотално различен от теб. Разбира се, ако съумееш да приложиш видяното в точния момент. За жалост не винаги се получава. И все пак това е професия като всяка друга. И в нея човек се развива и усъвършенства непрекъснато", разказва Паскалева.

Макар и твърде млада, само на 26, тя от 4 години се е заела с нелеката задача да преподава в МОНТФИЗ. Но и продължава да се учи. Преди време заминава за няколко седмици в кампуса на Нюйоркската филмова академия в Париж. Слуша лекции на американски преподаватели, снима късометражни филми, учи се да импровизира и да изгражда образа в киното.

Пътешествията са хобито на Ралица. Гмуркала се е в Танзания в компанията на диви делфини. Била е в Катар, Обединените арабски емирства, Мароко. Единственото, което не обича, е да говори за личния си живот. "Не е особено интересен. Не пия, не пуша и не купонясвам често. Обичам да играя табла, карти, да направя кекс и да поканя приятели вкъщи. Много съм критична към себе си, което често ми пречи. Зодия Дева съм, искам всичко да ми е подредено, точно, ясно. Понякога виждам неща, които само аз ги долавям и това започва да ме тормози. Краде изцяло вниманието ми", разказва Ралица пред viewsofia.com. И допълва, че чай с витамин С поддържа тонусът й за целия ден, който за нея обикновено започва с усмивка. Закусва палачинки, пържени филийки или бухтички. Обожава да прави закуска за себе си и хората, които обича.

изчотник: standartnews.com

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com