32 км канализация в Шумен трябва да бъде подменена или изградена

12881
32 км канализация в Шумен трябва да бъде подменена или изградена
Снимка: БГНЕС

С първа копка днес беше поставено началото на лот 2 от втория етап на Интегрирания воден цикъл на Шумен. Общата стойност на проекта е близо 76 млн. лв. По него вече започна строителството на пречиствателна станция за отпадни води в кв. „Дивдядово” и изграждането на биологично стъпало.

Проектът е на стойност 32 млн. лв. По него се предвижда рехабилитация и разширение на ВиК мрежата на Шумен. Предстои изграждане или подмяна на близо 32 км канализация и над 8,5 км водопроводи.

Община Видин се е разплатила за дейностите по водния цикъл

Община Видин се е разплатила за дейностите по водния цикъл. Към момента тя няма неразплатени фактури и просрочени задължения към фирмит...

„Изпълнението на проекта ще реши проблемите с отпадните води в Шумен”, заяви кметът Красимир Костов. Той допълни, че в края на юли 2015 г. лот 2 трябва да бъде приключен, предаде Радио Шумен.

Представителят на фирмата-изпълнител инж. Георги Станилов заяви, че обектът ще бъде завършен в срок. „Лошото време в момента не ни плаши и започваме да работим”, каза още Станилов.

На церемонията на поляната до КАТ присъстваха кметът Красимир Костов, Селиме Кърджалиева, зам.-областен управител на Шумен, инж. Иван Йонков и инж. Митко Киров, заместник-кметове на Общината, Светлозар Дамянов, управител на оператора “ВиК”-Шумен, инж. Георги Станилов, упълномощен представител на Обединение „Аква билд – Шумен“, Валентин Пенев, представител на консултанта „Дейта груп-Инвестиционно проектиране“.

"С реализацията му ще бъде решен въпросът с голямата транспортна артерия "Дедеагач". Ще се реши окончателно проблема с всички отпадни води, които ще се отработват от пречиствателната станция. Решаваме големия проблем с водопроводната и канализационна мрежа в града, която ще бъде модернизирана на близо 100%", отбеляза кметът.

Положението в Шумен се затруднява от падналия дъжд

Яз. „Тича“ е с повишено ниво и се очаква да започне преливане в следващите часове. Информацията съобщи инж. Наско Канавров ...

Инж. Георги Станилов и Валентин Пенев увериха, че проектът ще бъде реализиран в срок и качествено. Той трябва да завърши през юли идната година, информира ШУМ.БГ.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен