X
 
 

Хитрино подготвя 12 проекта за еврофинансиране

684 1
Хитрино подготвя 12 проекта за еврофинансиране
Снимка: МВР
Община Хитрино подготвя 12 проекта, с които да кандидатства пред еврофондовете за подобрение на инфраструктурата в пострадалото село от взривa след влаковата катастрофа на 10 декември.

Комисия обхожда къщите в населеното място и прави информационна карта за пораженията, предаде БНТ.

До края на април започва строежът на новите къщи в Хитрино

До края на следващия месец трябва да започне строежът на новите типови къщи в Хитрино. Новите къщи бяха предложени от Камарата на строи...

Всички проекти са за ремонтни дейности в публичния сектор за 20 милиона лева. Очаква се да бъдат изградени водопровод, тротоари, осветление и улиците да се асфалтират. Ще бъдат изградени още младежки клуб, училището и ученическия стадион.

В частния сектор също се работи усилено. Очаква се реализацията на проектите по еврофондовете да започне още през есента.

Кметът на Хитрино Нуридин Исмаил съобщи, че в началото на месец май ще започне строежът на 21 къщи, които бяха съборени от взрива. Над 70 постройки пък се нуждаят от частичен ремонт.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Рамадан 1 Рамадан преди 2 години Профил на трол?
    Хайде почна се пак с евро проекти Ей нито се научихме нито пък се наядохме.хай бъркаме меда ясно е че ще се оближеш но целия мед да изядеш това е балканския синдром Поздрави на България от гражданин на Кърджали..