Китайски бизнесмени с интерес за инвестиции в Шумен

3868
Китайски бизнесмени с интерес за инвестиции в Шумен
Снимка: travel-tourism.info

Бизнесмени от китайския град Джънджоу заявиха интерес да инвестират в Шумен. Те проявиха и желание да осъществят по-тясно сътрудничество с български фирми, в частност такива, разположени в района на Шумен, информира Дарик нюз.

Това стана ясно на днешната среща на бизнес делегация от Джънджоу с представители на бизнеса в Шумен. Сред проучващите възможностите за бизнес инветиции в региона, са най-големият производител на пластмасови инжекции и други медицински консумативи и компания, произвеждаща над 20 000 автобуса годишно за Средна Азия и Африка.

Пречиствателната станция в Шумен няма да е готова в срок

Пречиствателната станция за отпадни води в Шумен няма да бъде завършена изцяло до крайния срок 31 октомври, става ясно от докладна запи...

"Радвам се, че в днешното посещение на делегацията от нашия побратимен китайски град Джънджоу присъства и много солиден формат от бизнесмени. Това беше и целта. Ние разговаряхме по различни теми, сред които обмяна на културни състави и туристически форми на сътрудничество. Най-важни обаче са бизнес контактите.

Радвам се, че от страна на китайските компании има заявен интерес за инвестиции в България и по-специално в Шумен", коментира кметът Красимир Костов. Той допълни, че проявеният интерес в производството на автобуси, електрически автомобили, трансформатори и медицинско оборудване, би могъл да има наистина успешна реализация. „Основната им цел са инвестициите на европейска територия, искат да използват България като предмостие за едно такова бизнес сътрудничество", обясни Костов.

Председателят на Постоянната комисия на Общинския народен конгрес на Джънджоу Бай Хонджан, от своя страна, каза, че целта на днешното им посещение е да заздравят връзките с Шумен, за да се създават все повече бъдещи сътрудничества.

Срещата се проведе по покана на кмета Красимир Костов и председателя на Търговско-промишлената палата в Шумен Христо Дечев. Посещението на гостите от Китай продължи с разглеждане на Паметник „Създатели на българската държава", Шуменската крепост и Мадарския конник.

Ще обсъждат отбранителната политика на страната в Шумен‏

Обществено обсъждане на актуални въпроси за отбранителната политика ще се проведе в Шумен в понеделник от 17 часа във Военния клуб. В д...

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен