Над 17 тона отпадъци събраха шуменци при почистването на града

250
Над 17 тона отпадъци събраха шуменци при почистването на града

17 тона и 400 кг отпадъци са събрани и извозени при акцията за почистване на Шумен, организирана от общината в края на миналата седмица.

В кампанията за пролетно почистване на града са се включили над 4000 граждани, представители на различни институции и фирми, доброволци, работещи в местната администрация и в общинските предприятия, пише Topnovini.bg.

Температурен рекорд в Шумен

Температурен рекорд са отчели днес метеоролозите в Шумен. В 14:00 ч. живакът в термометрите е достигнал до 28,8 градиса по Целзий, к...

На площадката за събиране на стари електроуреди и електронно оборудване на паркинга до бившето Пето основно училище бяха събрани и извозени близо 174 килограма излязла от употреба техника.

Дейността по събирането на стари електроуреди и електронно оборудване ще продължи съвместно с Организацията за оползотворяване на излязлото от употреба оборудване GreenTech, с която община Шумен има сключен договор.

Заявки от граждани ще се приемат на безплатния телефон 0880 16 556. Старата техника ежемесечно ще се събира и извозва с транспорт по график, организиран отGreenTech.

През изминалите две седмици работниците от общинските предприятия „Паркинги, гаражи и благоустройство“ и „Обреден дом“ са почистили и извозили близо 130 тона строителни, битови и растителни отпадъци. Почистени са нерегламентираните сметища, образувани около районите на Старческия дом, по пътя за село Лозево и в близост до Дома за мъже с умствена изостаналост.

По АМ „Хемус“ от км 338 до км 350 се извършва почистване на окопи в южното платно

По АМ „Хемус“ от км 338 до км 350 се извършва почистване на окопи в южното платно, предаде репортер на Радио „Фокус&r...

Кампанията за пролетно почистване на града ще продължи и през следващите седмици.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Шумен