Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отделението "Уши, нос, гърло" в Шумен с награда за заслужил медицински колектив

24 ноември 2022, 14:04 часа • 4383 прочитания

Екипът на отделението "Уши, нос, гърло" към областната болница на Шумен получи наградата на община Шумен "Заслужил медицински колектив".

Тя бе връчена в началото на общинското заседание. Приз с лика на "св. Иван Рилски" и специален диплом връчиха кметът Любомир Христов и председателят на ОбС Ася Аспарухова, съобщиха от местната администрация.

Христов поздрави лекарите и припомни, че през тази година отделението навърши 70 години от своето създаване.

"Но не това e причина за тази награда. УНГ в МБАЛ – Шумен, прилага модерни оперативни методи на лечение на тези болести още в най-ранна детска възраст и това го прави едно от водещите здравни заведения в страната. Благодарим ви! Гордеем се с вас! Пожелавам ви здраве и продължавайте да работите със същата отдаденост във вашата благородна професия!", каза кметът.

Отличието получи д-р Ивелин Христов, който благодари от името на своите колеги и началника на отделението - д-р Красимир Бозов за високата оценка на грижите им за пациентите и за развитието на ушното отделение.

"Вие го оценихте днес с тази награда и това ни прави щастливи. Наистина отделението през последните 15 години се разви много. Постигнахме трето ниво на компетентност, каквото имат клиниките в България. Развихме и използваме най-модерна технология и смятаме, че така даваме нашия принос за здравето  на населението не само в Шумен, но и в цяла североизточна България", каза д-р Христов.

УНГ лекар: Саморъчно направените маски едва ли защитават от каквото и да било

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес