8 години затвор за възпитател, блудствал с ученички

1643
8 години затвор за възпитател, блудствал с ученички
Снимка: Gettyimages

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Силистра днес състав на Силистренския окръжен съд произнесе присъда от 8 години лишаване от свобода при строг режим и глоба от 2000 лева спрямо 54-годишния старши възпитател в училище „Христо Ботев“ в Дулово Илиян В. При условията на съкратеното съдебно следствие подсъдимият призна вината си. Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.

В 72 страници Илиян В. описал подробно своята версия за извършените от него блудства с шест малолетни момичета – престъпление по член 149, ал. 5, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс, за обвиненията в разпространение на порнографски материали в интернет с участието на непълнолетни, които чрез фейсбук изпращал на три от жертвите си. В последната си дума пред съда той не пропусна да отбележи, че „има някакви грешки, но децата са го наклеветили“.

28 г. затвор за педофил, насилил и убил дъщеря си

28 години ще лежи в затвора Милко Стоянов от Варна, който блудства с невръстната си дъщеря и я уби по особено жесток начин. Зверството ...

Блудствата с ученичките 54-годишният мъж извършил в периода от ноември 2014 до април 2015 год. в дома си в град Дулово, където давал уроци по пеене на шестте пострадали деца. Някои от тях се опитали да се откажат от частните уроци в дома му заради интимните действия на преподавателя, но Илиян В. убеждавал родителите им, че децата са талантливи и не трябва да спират уроците по пеене.

Действията на преподавателя станали известни на класните ръководители на момичетата, пред които децата споделили какво се случва в дома на Илиян В. по време на уроците. Директорката на училището подала сигнал до отдела за закрила на детето, с което започнало досъдебното производство срещу началния педагог.

Чрез фейсбук учителят поддържал връзка с три от пострадалите деца. Заедно с тях той създал група „Приятели докрай“, в която им изпращал снимки и клипове с порнографско съдържание, дори своя собствена снимка, на която позира как уринира в тоалетната на дома си със събути панталони. Пишел им, че иска да спи с тях, като обяснявал, че леглото му било празно без тях.

В хода на разследването срещу учителя в личния му компютър са намерени кадри от санитарно помещение с порнографско съдържание с участието на непълнолетни. Илиян В. обяснил, че снимал от любопитство, а „актьорите“ в тях били момичета от вокална група на възраст около 15 години.

Педофил всява паника в смолянски квартал

Цял квартал в Смолян е в паника, след като млад мъж преследвал и нападал малки момичета, като им отправял сексуални закани. Полицията р...

Назначената съдебнопсихиатрична експертиза на подсъдимия учител е установила, че той е с разстройство в сексуалното влечение, изразяващо се във воайорство и корофилия, насочено към момичета в края на малолетната им възраст.

Съдът потвърди и наложената от началото на досъдебното производство мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Илиян В. Присъдата на Силистренския окръжен съд подлежи на обжалване и протест.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СИЛИСТРА:

Кметът на Силистра: Имаме лавина от обжалвания за санкционирани проекти на предходното управление

ВиК - Силистра се присъедини към “Български ВиК холдинг” ЕАД

Автобус амфибия ще плава по Дунав

След решение на съда: Коригират изборните резултати в Силистра

Одобрени са два проекта на Историческия музей в Тутракан

Опече си работата: Когато снегът спре тока, идваш в енергото със скара (ВИДЕО)

Силистра си има нов кмет, ето кой е той

Мемориалният комплекс в Тутракан се разширява с 3D карта и възстановка на окопи (СНИМКИ)

Всички кандидати за кмет и общински съветници на местните избори 2023 в Силистра

Графити, музика и градски истории: Oткрихме Доброто в Силистра заедно със Загорка (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com