Италиански фирми предлагат участие на Сливенска община в иновативни проекти

7028
Италиански фирми предлагат участие на Сливенска община в иновативни проекти

Възможности за съвместна работа по проекти, свързани с телекомуникации и иновационни технологии за подобряване качеството на водата, обсъдиха на работна среща на кметът Кольо Милев и представители на италиански фирми, съобщава Topnovini.bg.

Те направиха кратки презентации на дейността и реализираните си проекти, чието финансиране в голямата си част е осигурено от европейски фондове. Фирма „Perrone associati”, която развива дейност свързана с проектиране и остойностяване на недвижими имоти и телекомуникации, представи реализиран вече проект за самостоятелна мрежа за информационен трансфер на няколко италиански общини.

Сливен се намира в "златната среда" по усвояването на евросредства

Близо 74 милиона лева е стойността на европейските проекти, които изпълнява община Сливен в момента, съобщава Topnovini.bg. Тези, които...

От своя страна Кольо Милев, в качеството си на председател на РАО Тракия, изрази намерение в подобен проект да се включи асоциацията, която той представлява. При този тип информационни мрежи обменът става между администрациите на общините и обществените структури в тях – болници, полиция, пожарна, училища и др.

Другото италианско дружество, което презентира дейността си е „Biotec”. Те се занимават с изследване, проектиране и производство на иновативни технологии, свързани със запазването на биологичните качества на водата. Целта е да се подобрят качествата на водата по естествен, биологичен начин, без инвазивна намеса. Като възможност за съвместна работа в тази насока кметът представи проекта за пречиствателна станция за питейни води на Сливен, за която все още не е отпуснато финансиране от държавата.

Гостите от Италия отправиха покана сливенска делегация да посети град Бари административен център на област Пуля, в който те развиват дейността си, за да се запознае на място с успешно реализираните им проекти.

 

В Сливен обсъждат развитието на туризма в региона

Конференция на тема „Култура, музеи и регионално развитие на Сливенски, Старозагорски и Ямболски региони” се провежда в Сли...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com