Полицията влезе в ромския квартал „Надежда” в Сливен

1806
Полицията влезе в ромския квартал „Надежда” в Сливен
Снимка: Actualno.com, Мариана Иванова

28 служители от РУ - Сливен и Специализираното тактическо звено за бързи действия са осъществили контрол и превенция по опазване на обществения ред, след като полицейски патрул, реагирал на сигнал за силна музика, бе нападнат в Сливен с керемиди, бутилки и други подръчни премети вечерта на 18 октомври. Трима полицаи пострадаха, един от тях бе оставен под лекарско наблюдение в сливенската болница. Четирима от нападателите - всички криминално проявени, бяха задържани за 72 часа. Вчера Районният съд в Сливен им постанови постоянна мярка за неотклонение.

По информация на сливенската полиция от днес, само на 20 и 21 октомври в хода на полицейската операция са проверени 91 превозни средства, 314 лица, от които 68 с криминални регистрации, както и игрални зали, питейни заведения и търговски обекти. Съставени са актове за нарушаване на Наредбата за обществения ред, Българските лични документи, Закона за МВР и Закона за движение по пътищата. Разкрит е един грабеж, заявен на 18 октомври, извършителят е задържан за 24 часа. Съставени са 16 протокола за предупреждение по ЗМВР.

По улиците на Плевен ще борят вандалите с патрул "Самоохрана"

Първият патрул на звено "Самоохрана" към община Плевен започва регулярни нощни обходи по улиците на града от 1 май. Това съобщиха от п...

По-рано началникът на полицейското управление в Сливен главен инспектор Димитър Кикьов коментира, че проблемна е само малка част от квартал „Надежда” и с нея са работи целенасочено. Той уточни, че специализираната полицейска операция по задържането на лицата, съпричастни към инцидента от 18 октомри, е преминала спокойно и без съпротива.

Операциите на територията на квартала продължават. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com