Ромско гето се формира до ЖП гарата в Сливен

14179
Ромско гето се формира до ЖП гарата в Сливен
Снимка: БГНЕС

Незаконно ромско гето се формира до ЖП гарата в Сливен, алармира слушател на Радио „Фокус”-Сливен. Незаконните постройки са изникнали в района на бившите ведомствени жилища на БДЖ, които се намират в близост до ЖП гарата, в района на квартал „Даме Груев”, в непосредствена близост до бившата Танкова бригада.

Освен, че ромите са се самонастанили в бившите ведомствени постройки, на терена са изникнали и новопостроени тухлени такива. Слушателите алармират компетентните институции да вземат необходимите мерки и нерегламентираните постройки да бъдат премахнати незабавно. Те се притесняват, че теренът върху който се е заформило нелегалното гето, ще започне да се разпростира на по – голяма територия.

Водопровод аварира в Сливен

"Водоснабдяване и Канализация-Сливен" съобщи, че поради извършване на авариен ремонт на улица "Кирил и Методий" до 13.00 часа ще бъде п...

Според граждани на Сливен, мерки за отстраняване на самонастанилите се трябва да се вземат своевременно и нелегалните сгради да бъдат премахнати, тъй като те се увеличават с всеки изминал ден. Радио „Фокус” – Сливен припомня около 15 – 16 са законните къщи в ромския квартал на Сливен Надежда. Ромският квартал възниква като гето през 40 – те, към момента неговата площ е 60 декара. Той е презастроен.

Снимка: архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com