Сливен отбеляза 140 години от създаването на МВР

7705
Сливен отбеляза 140 години от създаването на МВР
Снимка: ОДМВР - Сливен

С поредица от празнични събития Областната дирекция на МВР в Сливен отбеляза 140-та годишнина от създаването на Министерството на вътрешните работи.

На 5 юли 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ № 1 за създаването на Министерство на вътрешните дела.

Кулминацията на честванията в Сливен днес започна на площад „Хаджи Димитър“ с приемане на строя от директора на ОДМВР старши комисар Димитър Величков и продължи с отслужването на водосвет и благодарствен молебен от Негово Високопреосвещенство Сливенския митрополит Иоаникий и церемония по поднасянето на венци и цветя  на признателност към подвига на загиналите за освобождението на България и на служителите на МВР, отдали живота си в служба на закона.

На последвалото тържествено събрание в зала „Сливен“, 206 служители на Областната дирекция на МВР бяха удостоени с награди и отличия.

„Съвременното общество, на което служим, разчита на нашия  професионализъм, отговорност и адекватни действия. 140 години не са много, за да променят очакванията на хората. Трябва да се стремим да отговорим на тези очакванията, както са го правили полицаите през годините, за да дадем повод за гордост на тези, които идват след нас. Полицейската работа е за тези, които имат сърце за нея, които горят с нея, които са мечтали да служат на закона и тази мечта определя живота им”, каза в приветственото си слово старши комисар Димитър Величков.

В емоционално обръщение към полицейските служители областният управител Чавдар Божурски, който е бивш директор на ОДМВР - Сливен, изтъкна, че служителите на реда ежедневно се сблъскват с противоречивата човешка природа. Те са хората на първа линия, без значение дали става въпрос за катастрофа, пожар, кражба, битов скандал или тежко криминално престъпление.  „Службата в МВР е за силни и достойни мъже и жени, за хора от една и съща кръвна група“, подчерта още той. „Срещу злонамерените внушения за вашата работа, които се разпространяват включително и в интернет, все пак има ефикасен антидот - изпълненият дълг и вашият професионализъм, в които аз силно вярвам“, заяви областният управител.

Кметът Стефан Радев изрази благодарност към работата и професионализма на служителите на МВР, като им пожела да изпитват удовлетвореност от това, което постигат. „Трябва по-често като общество да изразяване уважение и респект  към вашия труд”, изтъкна той.

По време на тържественото събрание старши комисар Димитър Величков връчи наградите „Полицай на месеца” и купите и медалите на победителите от спортния турнир по случай 140 години от създаването на МВР.

Призът „Полицай на 2018 година” бе присъден на Ивелин Константинов, младши експерт в сектор „Противодействие на криминалната престъпност” към ОДМВР – Сливен, за неговата отлична работа и аналитичен подход при разкриването на тежък криминален случай с обир на банкомат в град Пловдив.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЛИВЕН:

11 арестувани след спецакция в Сливенско

Държавна помощ за болницата в Котел: Правителството трябва да реши

Полицаи спасиха удавник в Сливен

Свещеници от Сливен излизат на протест: Несъгласни са със Светия синод

След дълго ходене по мъките: Върнаха шофьорската книжка на оправданата за дрифтиране в двора на КАТ

Издирват 18-годишно момиче от Сливен (СНИМКА)

Наказание за диспечера, отказал линейка на жена в Сливен

Отказаха й линейка: Жена почина в такси напът за болницата

"Спукаха му главата": 8-годишно дете е пребито, докато си купува вафли в село Градец

Сливен се сбогува с митрополит Йоаникий

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com