X
 
 

Висши американски военни се срещнаха с областния управител и кмета на Сливен

2528 0
photo of Висши американски военни се срещнаха с областния управител и кмета на Сливен
Снимка: Областна администрация Сливен
Висши американски военни вчера проведоха срещи с ръководителите на държавната и общинската власт в Сливен. Визитата бе съвместна инициатива на Командването на Предна оперативна база „Ново село“ и директора на Териториалната дирекция на ДАНС в Сливен - Николай Чиликов. В Областна администрация американските военни се срещнаха с областния управител Чавдар Божурски.

Гостите съобщиха, че провеждат серия от срещи с представители на общинската и държавната власт в региона, с цел да проучат какви са възможностите за съдействие при решаването на проблеми, свързани с нуждите на местната общност. В отговор на проявения интерес, Чавдар Божурски заяви, че такава помощ би могла да е нужна при овладяването на природно бедствие или криза, когато освен бърза реакция на властите, са необходими и голям човешки и технически ресурс. Всяко допълнително съдействие с предоставянето на жива сила и технически единици би помогнало за по-бързото ликвидиране на създалата се ситуация.

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен

10 000 кубически метра керосин на НАТО ще се съхранява в Сливен. Това става ясно от обществена поръчка на Министерство на отбраната от ...

Командирите поеха ангажимент чрез посолството на САЩ у нас да изяснят процедурите за предоставяне на подобна помощ от американските военни, пребиваващи на Предна оперативна база „Ново село“.

В Община Сливен американските офицери проведоха среща с кмета Стефан Радев. Гости и домакини обсъдиха възможностите за партньорство в социалната и културната сфера. Коментирани бяха също предстоящите дейности и военни учения на войсковите формирования на оперативна база „Ново село“.

„Общата ни задача е да подобряваме връзките и отношенията между българските и американските граждани“, заяви по време на срещата кметът Стефан Радев. Той допълни, че Община Сливен се радва на добро сътрудничество с Посолството на САЩ, с чиято подкрепа е започнало изграждането на ново защитено жилище за възрастни хора с умствени увреждания.

В края на разговора кметът покани американските представители от базата да се включат в предстоящите мероприятия в града, на която те откликнаха с готовност.

Хвърляне на кръста и мъжко хоро във водите на река Новоселска в Сливен

За пета поредна година сдружение „Свети Георги Победоносец” и Сливенска митрополия, със съдействието на Община Сливен, орга...

Американските военни командири изразиха задоволството си от посещението и оцениха високо българското гостоприемство.

Очаква се срещите да продължат.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Анонимен 2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
    Та значи "с цел да проучат какви са възможностите" за овладяване на Бандустан България (ББ) ! Там където стъпи американски крак - троскот не никне . Ами то Виетнам, Ирак, Афганистан, Либия, Йемен, Сирия ...
  • Пазарна икономика 1 Пазарна икономика преди 7 месеца Профил на трол?
    А бе тия хамерикански ЦЪРВУЛИ кога ще почнат да си плащат за ползването на базата в Ново село???Всичко останало е БЛЯ...БЛЯ..БЛЯ...вятър и мъгла!!!