Kак да финансираме лятната ни почивка?

3892
Kак да финансираме лятната ни почивка?
Снимка: iStock

В разгара на лятото и започващия отпускарски август, идва време за лятната почивка. Обхванати от ваканционно настроение, обмисляме разнообразни възможности и преглеждаме различни оферти за почивка.

Bceĸи обича да почива нa мope, нa плaнинa или да отиде на eĸcĸypзия в чyжбинa, но първо пресмята каква сума ще му е нужна, за да осъществи плановете си.

Много е важно внимателно да планираме разходите, особено ако пътуваме извън България. Трябва да заделим средства за непредвидени харчове, каквито винаги има. Когато разполагаме с достатъчно пари, сме по-спокойни и можем да се насладим изцяло на отдиха, вместо да премисляме всеки разход.

Според проучвания на експерти българите са готови да отделят повече от половината си месечна заплата за лятна почивка. Но какво да направим, ако са ни нужни повече средства от тези, с които разполагаме?

Все повече българи теглят потребителски кредит преди предстояща почивка или ваканция. Някои са подготвяли този момент цяла година, решили са да зарадват половинката си с почивка на море. Оказва се, че все повече от получените кредити са именно за отмора и релакс на крайбрежието, вместо за плащане на сметки или ремонт на дома.

Преди време хората у нас си позволяваха ваканция, само ако имат спестени пари. Очевидно мисленето им се променя и вече не искат да се лишават от желани пътувания и преживявания заради битовизми. Това, че вече теглим кредити за ваканции, е още един знак, че стандартът на живот в България бавно, но сигурно се повишава и пocтeпeннo ce дoближaвa дo тoзи в eвpoпeйcĸитe дъpжaви.

Заемите за почивка са по-бързи и лесни за теглене от всякога. Можем да ги получим в рамките на няколко часа, без да е нужно да преминаваме през сложни процедури и проверки. Повечето големи банки откриха центрове за експресни кредити на възлови места в големите градове и дори по моловете, което допълнително улеснява изтеглянето на желаната сума.

Този начин за получаване на свежи средства по всяко време и във всички краища на страната благоприятства организирането на свободното време и реализирането на личните ни планове.

Противно на мнението на скептиците, кредитът за почивка не означава, че не може да си позволим ваканцията. Има много случаи, в които човек чака заплата, аванс или бонус, а се нуждае от тези пари, за да резервира попадналата му изгодна оферта.

Независимо къде решим да почиваме лятото, най-важното е ваканцията да бъде по наш вкус и да разполагаме с необходимите удобства. Използвайки потребителски кредит, ще посрещнем нуждите си навреме, а възможността да платим вноските си на по-късен етап ще развърже ръцете ни и ще направи мисията лятна почивка възможна.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИКОНОМИКА:

eMAG пуска Genius абонамент в България с безплатна доставка и ексклузивни оферти

Подем при строителството в България и ЕС

Край няма: Нов завой в една от поръчките за високоскоростни влакове с пари от Плана за възстановяване

Огромна част от българите живеят в панелки от соца

Силно начало на годината за жилищния пазар в София

Смениха ръководството на "Булгаргаз"

ОББ: Услугите – главен мотор на икономиката

Основателят на Telegram: Натискът на Кремъл ме принуди да напусна Русия

На комисия: Отложиха либерализацията на електроенергийния пазар за домакинствата

Почти два милиона туристи са били в България през зимния сезон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика