500 000 лева дължат абонати на ВиК-Смолян за неплатена вода

8700
500 000 лева дължат абонати на ВиК-Смолян за неплатена вода
Снимка: Thinkstock

Около 500 000 лева към този момент дължат граждани, физически лица и фирми за неплатена вода на „ВиК” ЕООД-Смолян. Това каза в интервю за Радио „Фокус” – Смолян инж. Атанас Устабашиев – управител дружеството. Това са абонати, които не са си платили повече от три фактури, начислени от ВиК.

По думите на инж. Устабашиев, 500 000 лева не са малко, но не са и много. „Сега времето е трудно и ние разбираме това и с обаждания, с предупреждения се опитваме да им кажем, че трябва да се издължават, тъй като дружеството плаща почти всеки месец между 110 и 115 000 лв. на ЕВН. Това са ни разходите на всички помпени групи и всичките съоръжения, които работят по пречиствателната станция”, посочи инж. Устабашиев. Той отбеляза, че това са много пари и ВиК трябва да ги събира, за да бъде изрядно и да има добро водоподаване, особено в населените места, които изцяло са на помпажно водоснабдяване като Златоград, Старцево и други. „Трябва да си събираме парите, за да сме изрядни и да нямаме проблеми и затова използваме всички предписани от закона мерки за тези неща. Ние ги предупреждаваме, опитваме се и да спираме водоподаването”, поясни управителят на дружеството. Той допълни, че там, където повече от една година се забавят плащанията, се стига до търсене по съдебен път и то е успешно. „Отнасяме се с цялото уважение към нашите абонати. Разбираме, че времената са трудни и хората имат ниски доходи и затова подхождаме строго индивидуално”, уточни още инж. Устабашиев.

Спукана тръба за малко не срути къща в Шумен

ВиК мрежата в страната винаги е била обект на сериозни критики, а авария в Шумен със сигурност ще даде повод за нови. На ул. "Круша пл...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян