Избраха кой ще прави спешния ремонт на пътя до Триград

2551
Избраха кой ще прави спешния ремонт на пътя до Триград
Снимка: Анита Чолакова

Фирмата на Юлиян Инджов "ИСА 2000" е избрана да извърши спешното укрепване на пътя към Триград. Неин конкурент в надпреварата бе фирма "Барин Алп" на Георги Писков. Решението за избор на изпълнител е публикувано от община Девин в сайта за електронни обществени поръчки.   

Обектът е разделен на три обособени позиции. Фирмата на Писков – „Барин Алп“ ЕООД, бе подала оферти за две от тях. Едноличното дружество на Юлиян Инджов – „ИСА 2000“ – за трите.

Протест в Триград заради дълго отлаган ремонт на пропаднал път

Жители на девинското село Триград обявиха протестна готовност. Те ще блокират пътя Кричим – Девин, а причината е пропадналия път ...

Бърза сметка показва, че Писков е предложил с около 20% по-евтини цени за обектите, но това не означаваше автоматично, че той ще спечели, защото водещ критерий в оценката беше организацията за изпълнение на поръчката – 60%, а цената беше с тежест 40%.

Така, при прогнозна цена от 1 254 394 лв. без ДДС, "ИСА 2000" печели обекта с трите позиции за 1 253 385 лв.

Трите позиции, които ще се изпълняват на инженеринг (проектиране, строителство и авторски надзор), са съответно за двата поразени най-сериозно участъка плюс укрепване на стена до тунела при пещерата „Дяволско гърло“.

Първият компрометиран участък е с дължина е 120 метра. Офертата на Писков за него е 388 800 лева, а на Инджов – 504 119 лв. 

От "ИСА 2000" се ангажират да направят проект за 10 дни, а за 64 дни да изпълнят строително-монтажните работи. По част "конструкция" дават 12 години гаранция, а по част "пътна" - 2 години.   

Срещу неосигурени 1,5 млн. лв. търсят спешно фирма за пътя до Триград

Община Девин стартира процедура по възлагане на спешен ремонт на пътя между Тешел и Триград. Прогнозната стойност на обекта е 1,5 ...

"Барин Алп" е отстранена "заради липси и вътрешно противоречиви предложения, отнасящи се до технологичната последователност и взаимната обвързаност между видовете СМР от предмета на поръчката".

Вторият участък, чийто асфалт буквално виси във въздуха, е разделен е на два подобекта: за изграждане на анкерирана подпорна стоманобетонова стена с дължина 30 метра и бетонов банкет с дължина 10 метра; стабилизиране на откоси с висикоякостни мрежи и IBO анкери.

„Барин Алп“ за тях е оферирал цена от 598 000 лева, а „ИСА 2000“ – 728 065 лв. Фирмата на Писков е отстранена, защото е допуснала техническа грешка и е надвишила прогнозната сума за авторски надзор спрямо посочената пределна в документацията. Дружеството на Инджов е дало 10 дни срок за проектиране и 61 дни - за изпълнение на СМР. Гаранционните срокове са същите.

Оферта за третият участък – до пещерата, чиято прогнозна стойност беше 25 479 лв., е подал само Инджов. Предложението му е за 21 200 лева, като за 10 дни трябва да е готов проектът, а 43 дни ще трае строителството.  

Решението на комисията по избора подлежи на обжалване в 10-дневен срок пред Комисията за защита на конкуренцията. А днес се очаква извънредно заседание на Междуведомствената комисия за  възстановяване и подпомагане към МС да одобри средствата за ремонта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СМОЛЯН:

Партиите в Смолян не се разбраха: Ръководителите на РИК са назначени служебно

Глобиха мъж за хиляди левове: Продавал фалшиви сертификати по време на пандемията

Абитуриенти с носии поканиха любимите си учители на бал в Смолян (СНИМКИ)

Абитуриенти изненадаха учителка с хиляди бележки по колата (СНИМКИ)

Окончателно: Мелемов е законно избраният кмет на Смолян

Мишена на руснаците: Оръжейният търговец Емилиян Гебрев ще строи ваканционно селище

Страх в смолянски села: Мечка тормози хората от години

Министър Цеков: Не съм доволен от АПИ, в Смолянско има 9 напълно зарязани проекта

100 муфлона, умрели от глад, 15 000 заразени фиданки и уволнен директор  

Съветници от опозицията в Смолян не бяха допуснати в ремонтиращия се планетариум

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян