X
 
 

Кандидат ще се явява на балотаж сам, името на опонента му ще е задраскано 

1929 0
Кандидат ще се явява на балотаж сам, името на опонента му ще е задраскано 
Снимка: Actualno.com/Ивайло Илиев
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на село Оряховец Невен Белчев се отказа от балотаж в неделя. С решение на ОИК в Баните, името на отказалия се кандидат ще бъде заличено от бюлетините и на изборите ще бъде само неговият опонент – Карамфил Шуменски от МК „Новото време“ (ДПС и ЗС „Александър Стамболийски“).

Миналата неделя и двамата спечелиха равен брой гласове - по 185, а имаше и 13 невалидни бюлетини.

Невен Белчев, чийто брат близнак Милен е кандидат за кмет на община Баните за втори мандат,  се отказа дни преди втория тур на местните избори.

ОИК в Баните допусна и двамата до втори тур. В понеделник бяха утвърдени образците на бюлетините, а преди два дни представители на ОИК получиха отпечатаните бюлетини. Новината бързо се разчу и местните хора се питаха дали ще има избори в неделя.

Заявлението било препратено до ЦИК за произнасяне, а предсетелят на ОИК в Баните Митко Огнянов увери, че избори все пак ще има: „Неговото име го заличаваме във вече отпечатаната бюлетина. Другият кандидат се явява самичък“.

62-годишният Невен Белчев е кмет на село Оряховец от 22 години. Отказът му е по лични причини. Още като видял, че гласовете за него и за опонента му са равни, решил да се откаже, но изчакал, за да не взима емоционално решение.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители