В с. Осиково ще засаждат нови сортове ягоди

10090
В с. Осиково ще засаждат нови сортове ягоди
Снимка: Getty Images / Guliver

В село Осиково производителите на ягоди активно се занимават с есенната обработка на площите, използват дъждовното време, като засаждат и нови сортове ягоди. Това каза за Радио „Фокус” – Смолян кметът на населеното място Велин Палигоров.

Осиково е единственото село в Смолянска област, чийто основен поминък е ягодопроизводството, затова всяка година през месец август в селото правят фестивал на ягодата. По думите на Палигоров един от основните проблеми в селото в предходните години, който касае и ягодопроизводството е бил водоснабдяването, тъй като при горещите летни месеци се е налагал воден режим, но за първи път от 30 години насам това лято в селото е нямало воден режим.

Фестивал на ягодата се провежда в смолянското село Осиково

Фестивал на ягодата се провежда в смолянското село Осиково, съобщи за Радио „Фокус” – Смолян кметът на населеното мяс...

Този проблем е решен, след като е направена хидроизолация на две камери по 60 кубика на водоема. Остава да се смени довеждащия водопровод и вътрешната ВиК – мрежа. „Имаме готов проект по Програмата за развитие на селските райони, но чакаме да се отворят мерките, за да се подмени вътрешната мрежа, довеждащият водопровод и тогава и този проблем ще бъде решен”, уточни Палигоров.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Смолян