Aвангардна камера за незрящи представят във Варна в Деня на белия бастун

2071
Aвангардна камера за незрящи представят във Варна в Деня на белия бастун
Снимка: БГНЕС
На 15 октомври, когато отбелязваме Международния ден на белия бастун, в морската ни столица ще бъде представена уникална авангардна камера за незрящи.  Това ще се случи в училището за деца с нарушено зрение "Проф.д-р Иван Шишманов", което се намира в квартал "Аспарухово".

Фирмата-вносител на новите камери твърди, че те ще улеснят живота на незрящите и ще го променят изцяло в положителна насока. Как ще стане това и какво точно представлява миниатюрната OrCam MyEye2, наречена "Моето око", те ще обяснят понеделник от 10:30 часа в Актовата зала на училището за деца с проблеми в зрението.

Общежитието за незрящи в Пловдив - рушащи се тавани и кофи вместо тоалетни

"Нито една стотинка от държавната субсидия за Съюза на слепите в България не може да бъде ориентирана за поддръжка на сгради независимо...

Вносителите споделят, че камерата е изобретена в Израел и вече е адаптирана за нуждите на българските потребители. Тя се прикрепва към очила и може да чете текст на български, да сканира всичко посочено и да разпознава лица. 

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители