Община Добрич е с отличие от конкурса "Екообщина"

787
Община Добрич е с отличие от конкурса "Екообщина"
Снимка: Община Добрич
Замeстник-министърът на регионалното развитие Деница Николова и посланикът на Франция Ерик Льобедел връчиха приз за енергийна ефективност на кмета на Добрич Йордан Йорданов, съобщиха от пресслужбата на администрацията.

Отличието е в категория „Енергийна ефективност на сградите – община с население над 40 000 жители“ от конкурса „Екообщина“. Официалната церемония по награждаването се е състояла във Френския институт.

Пловдив получи приз "Балканска столица на туризма"

Пловдив бе отличен официално за Балканска столица на културата. Призът от тазгодишните Балкански награди за туристическа индустрия бе в...

На Община Добрич е връчена награда и от Weber academy, специализирана в обучение в сферата на енергийната ефективност.

Конкурсът „Екообщина“ е инициатива на посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Целта му е да се отличат добрите практики на местно ниво в шест основни сфери: енергийна ефективност на обществените сгради и частните жилища, управление на водите, управление на отпадъците, устойчива градска мобилност, управление на публичните пространства, спорт и гражданско общество.

Това е третото издание на конкурса. Във всяка от категориите се отличават една голяма община с население над 40 000 жители и една малка – с над 10 000 души население.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители