В Стара Загора раздадоха наградите на франкофонския театрален фестивал

1525
В Стара Загора раздадоха наградите на франкофонския театрален фестивал
Снимка: Община Стара Загора
Трупата на Четвърта езикова гимназия „Фредерик Жолио-Кюри“ от Варна с пиесата „Експеримент“ спечели Златната маска в Двадесет и шестото издание на Международния франкофонски ученически театрален фестивал. Със Сребърна маска от форума си тръгват възпитаниците на бургаската Гимназия за романски езици „Георги Стойков Раковски“, а Бронзовата маска отива във Варна с учениците на Пета езикова гимназия „Йоан Екзарх“.

Мария Божинова от Езикова гимназия „Людмил Стоянов“ - Благоевград, е носител на наградата за най-добра актриса, а Виктор Марков от варненската Пета езикова гимназия - за най-добър актьор. Трупата на старозагорската Гимназия с преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ грабна наградата „Млади надежди“. Наградата на община Стара Загора получиха младите актьори от град Мактар, Тунис, а гимназия „Екзарх Йосиф“ - Ловеч, получи наградата на Френски институт - България.

Стара Загора посреща Международния франкофонски ученически театрален фестивал

За 26-и път от 11 до 14 април Стара Загора домакинства на Международния франкофонски ученически театрален фестивал. Инициативата събира...

В 26-ото издание на Международния франкофонски ученически театрален фестивал, който се проведе от 11 до 14 април в Стара Загора, за наградите се бориха осем трупи от български училища, в които се изучава френски език и трупата от Тунис.

Организатори на фестивала са Френски институт - България, Асоциацията на преподавателите по френски език в България и Алианс Франсез - Стара Загора. Втора година той е част от международната мрежа на Фестивалите за франкофонски ученически театър “10 от 10". Участниците играят пиеси за деца и младежи на 10-има автори. Гости на фестивала бяха Ян Новак, един от създателите на мрежата, и трима от авторите на пиеси - Ева Бондон, Гуендолин Сублен и Лоран ван Ветер. В извънконкурсната програма се проведоха техни работни ателиета с участниците във фестивала.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители