Връчиха дипломите на абсолвенти от Медицинския университет във Враца

2059
Връчиха дипломите на абсолвенти от Медицинския университет във Враца
Снимка: Община Враца
128 студенти от випуск 2018 получиха дипломите си на тържествена церемония в залата на новия учебен корпус на филиал „Проф. д-р Иван Митев“ във Враца към Медицински университет-София.

Тази година висшето учебно заведение със степен „бакалавър“ завършват 56 медицински сестри, 18 акушерки и 25 трудотерапевти. Сертификат за степен „магистър“ получиха и 32 специалисти с профили: „Здравословно и диетично хранене“ и „Медицинска козметика“.

Анета Дилова представя „Раздумки” във Враца

В книгата на Анета Дилова "Раздумни" са събрани весели случки и разкази от ежедневието, чиито източник е родното село на авторката - се...

Официален гост на празника бе заместник-кметът Петя Долапчиева, която поднесе своите благопожелания към абсолвентите и връчи на директора на филиала - доц. Павлинка Добрилова, поздравителен адрес от името на кмета на града Калин Каменов.

Дипломите на абсолвентите бяха връчени от ректора на Медицински университет-София проф. д-р Виктор Златков и доц. Павлинка Добрилова.

Тази учебна година започна за студентите в обновената  бивша сграда на химическия техникум, в която бяха вложени над 6 млн. лева и тази инвестиция превърна филиала във Враца в едно от най-модерните висши учебни заведения в региона. Предстои реконструкция и обзавеждане на сграда, която ще бъде използвана за общежитие. За нея са осигурени средства в размер на близо 1 млн. и 800 хил. лв. Учебното заведение е достъпно за хора с увреждания, има обособен паркинг, спортна база и голям двор за отдих на студентите. През настоящата академична година във висшето учебно заведение във Враца се обучават над 400 студенти.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители