Заловиха бракониер на Гребната база в Пловдив

29151
Заловиха бракониер на Гребната база в Пловдив
Снимка: Actualno.com / Елин Андреев
Служители на „Общинска охрана“ установиха нарушител на Гребната база снощи, съобщи заместник-кметът по обществен ред в Пловдив Йордан Ставрев. Мъжът ловял риба в канала, въпреки че това е строго забранено.

По информация на директора на общинското предприятие Димитър Палашев по време на обход по северната алея на канала дежурните охранители са установили неизвестно лице, укрито в металния триъгълник, обозначаващ 1500 метър от съоръжението. След извършената проверка са разкрити риболовни принадлежности и улов. Служители на „Общинска полиция“ са установили самоличността на лицето, на което е съставен акт за установяване на административно нарушение.

Риболовът на Гребния канал в Пловдив е забранен от 2008-ма година насам. И въпреки че масовият улов не е разрешен, от общината периодично обявяват дни за свободен риболов с цел поддържане на екосистемата. Експертите осъществяват постоянен контрол по отношение на растителността и видовете риба в съоръжението. Във водите на Гребния канал целогодишно се въдят толстолоб, бял амур, каракуда и червеноперка.

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители