119 недоносени бебета са лекувани в Медицински комплекс "Д-р Щерев" за 13 месеца

7681
119 недоносени бебета са лекувани в Медицински комплекс "Д-р Щерев" за 13 месеца
Снимка: болница Щерев

119 бебета с различна степен на недоносеност са лекувани в Медицински комплекс "Д-р Щерев" за 13 месеца. Официално Неонатологията на болницата заработи с по-високата втора степен на компетентност на 25 март 2021 г. Статистиката отразява броя недоносени деца, родени в клиниката и лекувани в отделението до края на месец април 2022 г. На месечна база бройката постоянно се увеличава, което се дължи както на добрата обезпеченост с опитни кадри и техника, така и на по-голямата увереност на родителите, че ще получат комплексна грижа "под един покрив" - забременяване, проследяване на бременност, раждане, а при нужда и интензивна грижа за бебчетата им.

На 15 май Медицински комплекс "Д-р Щерев" се включи в отбелязването на Световния ден на кенгуру-грижата по покана на Фондация "Нашите недоносени деца". Родителите на недоносените бебета, които в момента се лекуват в болницата, бяха поканени да ги гушнат и да се порадват на топлината на малките си герои (снимка от инициативата е прикачена). С отпадането на извънредните мерки в началото на месец април родителите се допускат на свиждания.

Неонатологичното отделение на Медицински комплекс "Д-р Щерев" полага грижи за недоносени бебета от месец март 2021 г. Пациентите му са родени след 32 гестационна седмица и са с тегло от 1500 грама. Това е възможно, след като специализираното отделение повиши нивото си на компетентност до Второ ниво с официална заповед на министъра на здравеопазването.

Второто ниво на компетентност дава възможност пациентки на болницата, при които е започнало преждевременно раждане преди 36 гестационна седмица, да останат под грижите на познатия им медицински екип, а не да бъдат пренасочвани към други лечебни заведения. За техните недоносени бебета пък се осигурява най-добрата неонатологична грижа от квалифициран екип с модерна апаратура, одобрени след стриктна процедура от страна на медицинските власти.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com